14 medalii internaționale pentru vinurile AVINCIS în această primăvară

Cristiana & Valeriu Stoica, Andreea Micu - owneri AVINCIS
Iun 20
2017

AVINCIS, simbolul renaşterii vinurilor româneşti, sub semnul tradiţiei şi modernităţii, a adăugat în palmares, primăvara aceasta, 14 noi medalii internaționale, dovadă a calității vinurilor produse în podgoria din Drăgășani. Printre cele mai premiate vinuri produse de AVINCIS se numără Fetească Regală & Pinot Gris 2015, AVINCIS White 2015 (Domnul de Rouă în Alb), Merlot 2013, Pinot Noir 2013 și gama Vila Dobrușa.

Două medalii la Londra
AVINCIS a fost recompensat la prestigioasa competiție internațională International Wine Challenge, la Londra, cu o medalie de argint pentru Fetească Regală & Pinot Gris 2015 (singurul vin românesc din competiție medaliat cu argint) și o medalie de bronz pentru AVINCIS White 2015 (Domnul de Rouă în Alb).

Fetească Regală & Pinot Gris 2015 este un vin sec, de culoare auriu deschis strălucitor, născut din combinația unui soi local şi a unui soi favorit pe plan internaţional. Gustul său este generos şi bine structurat cu arome de piersică şi pară condimentată. Iar AVINCIS White 2015 (Domnul de Rouă în Alb) este un vin sec tânăr de culoare galben-verzui deschis, care dezvăluie un buchet de citrice cu note florale, dar şi subtile note de trandafir.

Patru medalii la Decanter
AVINCIS a câștigat și două medalii de argint și două de bronz la concursul internaţional Decanter World Wine Awards, cea mai mare competiție internațională din domeniu, cu o tradiție de 13 ani și zeci de mii de participanți. Fetească Regală & Pinot Gris 2015 și Negru de Drăgășani 2013 au fost soiurile premiate cu argint, iar Cuvee Petit – Sauvignon Blanc 2015 și Merlot 2013 cu bronz.

Negru de Drăgăşani, un soi unic de struguri, îşi are originile în zona Drăgăşani, și are o culoare violet închis, cu un buchet intens de violete, arome de cireşe negre şi afine, cu nuanţe condimentate.

Cuvee Petit – Sauvignon Blanc 2015 provine din clona de calitate superioară din Europa de Vest și are o culoare galben deschis cu reflexii verzui, arome de grapefruit şi iarbă proaspătă alături de fructe exotice.

Iar Merlot 2013 este un soi cu arome variate şi textură delicată, care a fost adus în viile din Drăgăşani cu mult timp în urmă adaptându-se foarte bine la condiţiile de climă. De culoare violet-roşu închis cu reflecţii de rubin, acest vin are un buchet expresiv de zmeură, prune şi o notă de ciocolată neagră.

Șapte medalii în Bulgaria
La ediția de anul acesta a competiției internaționale de vinuri din zona Balcanilor, AVINCIS a primit trofeul pentru cel mai bun vin alb creat din soiuri indigene, pentru vinul Vila Dobrușa – Fetească Regală & Pinot Gris & Tămâioasă 2015.

Cuvée Andrei – Cabernet Sauvignon 2012 a fost recompensat cu medalia de aur, acesta fiind un vin produs dintr-un soi prezent de mult timp pe teritoriul românesc. Culoarea acestui cabernet este rubiniu închis profund, iar buchetul este predominant de coacăze negre proaspete cu o notă de stejar.

Două medalii
de argint au fost adjudecate de vinurile Vila Dobrușa – Sauvignon Blanc 2015 și Domnul de Rouă în Alb 2015 și trei medalii de bronz au revenit vinurilor Domnul de Rouă în Roșu 2015, Merlot 2013 și Pinot Noir 2013.

Domnul de Rouă în Roșu (The DewLord) este un vin special care spune povestea prinţului călător prin viile Drăgăşanilor, un îndrăgostit topit de razele soarelui în roua dimineţii. Culoarea acestui vin este violet închis, iar buchetul dezvăluie arome de coacăze negre şi mure.

Pinot Noir 2013
este un vin dintr-un soi adus recent pe dealurile din Drăgăşani, de culoare rubiniu intens, cu un buchet elegant de căpşuni şi cireşe cu uşoară notă condimentată.

O medalie la București
Vinul roșu Pinot Noir 2013 a fost premiat cu medalia de argint și la Concursul Internațional de Vinuri de la București.

Pe lângă aceste
numeroase medalii internaționale, AVINCIS a primit și o diplomă de excelență la cea de-a doua ediție a RO-Wine, festivalul care a avut loc la București pe 20-21 mai și a reunit peste 350 de vinuri atent selecționate, aparținând producătorilor autohtoni și internaționali.

DESPRE AVINCIS
Aventura Avincis începea în 2007, când Valeriu şi Cristiana Stoica şi-au descoperit pasiunea pentru vin în timpul unei vizite la casa din Drăgăşani a familiei Cristianei. Deşi nici unul nu părea să aibă profil de podgorean – amândoi conduc o renumită societate de avocaţi din Bucureşti – au decis să restaureze casa copilăriei Cristianei şi să refacă via rămasă în paragină.

S-au pus astfel bazele proiectului de a restitui farmecul de odinioară podgoriei din regiune, care cunoscuse perioada sa de glorie la sfârşitul secolului al XIX-lea. În 2011, familia Stoica inaugura crama Avincis de la Vila Dobruşa, aşezată pe o colină mângâiată de soare, asemenea podgoriilor renumite din Champagne, Castilia, Chile şi Napa Valley.

Noua cramă, proiectată de arhitectul Alexandru Beldiman, se remarcă prin arhitectura modernă şi inedită şi găzduieşte evenimente exclusiviste şi degustări de vin. Iar pentru a construi pe termen lung personalitatea viei lor, Valeriu şi Cristiana Stoica au apelat la serviciile tânărului şi talentatului oenolog francez Ghislain Moritz, absolvent al Universităţii din Dijon, cu experienţă în vinificaţie dobândită în Franţa.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *