AVINCIS câștigă două medalii la concursul International Wine Challenge și premiul de excelență la festivalul RO-Wine

Andreea Micu, owner AVINCIS
Mai 25
2017

AVINCIS, simbolul renaşterii vinurilor româneşti, sub semnul tradiţiei şi modernităţii, anunță că două dintre vinurile pe care le produce în România, la Drăgășani, au fost medaliate recent la una dintre cele mai prestigioase competiții internaționale, International Wine Challenge, la Londra.

Vinurile premiate
sunt Fetească Regală & Pinot Gris 2015, singurul vin din România care a primit medalie de argint, și AVINCIS White 2015 (Domnul de Rouă în Alb), care a primit medalie de bronz.

Fetească Regală & Pinot Gris 2015 este un vin special, născut din combinația unui soi local şi a unui soi favorit pe plan internaţional. 70% din acest vin este Fetească Regală care este fermentată şi maturată în baricuri de stejar timp de 11 luni cu batonaj periodic, iar restul de 30% este Pinot Gris, fermentat și maturat în cisterne de inox.

Culoarea acestui vin este auriu deschis și strălucitor, iar buchetul bogat se deschide către dulceaţa florilor albe şi a caiselor cu o uşoară aromă de vanilie. Gustul său este generos şi bine structurat cu arome de piersică şi pară condimentată.

AVINCIS White 2015 (Domnul de Rouă în Alb) este un vin sec tânăr de culoare galben – verzui deschis, care dezvăluie un buchet de citrice cu subtile note florale.. Gustul său prezintă un echilibru perfect între aromele de pară, pepene verde şi aciditatea proaspătă. Vinul, premiat cu bronz, spune povestea prinţului călător prin viile Drăgăşanilor, un îndrăgostit topit de razele soarelui în roua dimineţii, și este un cupaj format din soiurile Fetească Regală (30%), Muscat Ottonel (25%), Crâmpoşie Selecţionată (25%) şi Sauvignonasse (20%).

Pe lângă cele două medalii internaționale, AVINCIS a primit și o diplomă de excelență la cea de-a doua ediție a RO-Wine, festivalul care a avut loc la București pe 20-21 mai și care a reunit peste 350 de vinuri atent selecționate, aparținând producătorilor autohtoni și internaționali.

„Aceste premii ne bucură nespus pentru că ele sunt o confirmare a calității vinurilor AVINCIS. Medaliile de la Londra înseamnă recunoaștere internațională, mai ales că International Wine Challenge este un concurs foarte dur, unde vinurile sunt evaluate în orb, cu foarte mult profesionalism și meticulozitate. Iar diploma de excelență primită la RO-Wine este dovada că am reușit în acest deceniu de activitate să devenim un nume relevant pentru iubitorii de vinuri premium din România,” a declarat Andreea Micu, owner crama AVINCIS.

Competiția International Wine Challenge derulată în Marea Britanie de William Reed Business Media s-a aflat, anul acesta, la ediția cu numărul 34, fiind considerată una dintre cele mai prestigioase competiţii din lume, în cadrul căreia membrii juriului degustă fiecare vin legați la ochi, în cadrul unui proces extrem de riguros care presupune ca fiecare vin să fie gustat de cel puțin 10 membri ai juriului în trei ocazii diferite.

DESPRE AVINCIS
Aventura AVINCIS a început în anul 2007, când Valeriu şi Cristiana Stoica şi-au descoperit pasiunea pentru vin în timpul unei vizite la casa din Drăgăşani a familiei Cristianei. Deşi nici unul nu părea să aibă profil de podgorean – amândoi conduc o renumită societate de avocaţi din Bucureşti – au decis să restaureze casa copilăriei Cristianei şi să refacă via rămasă în paragină.

S-au pus astfel bazele proiectului de a restitui farmecul de odinioară podgoriei din regiune, care cunoscuse perioada sa de glorie la sfârşitul secolului al XIX-lea. În 2011, familia Stoica inaugura crama AVINCIS de pe domeniul VILA DOBRUŞA, aşezat pe o colină mângâiată de soare, asemenea podgoriilor renumite din Champagne, Castilia, Chile şi Napa Valley.

Noua cramă, proiectată de arhitectul Alexandru Beldiman, se remarcă prin arhitectura modernă şi inedită şi găzduieşte evenimente exclusiviste şi degustări de vin. Iar pentru a construi pe termen lung personalitatea viei lor, Valeriu şi Cristiana Stoica au apelat la serviciile tânărului şi talentatului oenolog francez Ghislain Moritz, absolvent al Universităţii din Dijon, cu experienţă în vinificaţie dobândită în Franţa.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *