Classic meets Contemporary readuce emoția în prim-plan

Classic meets contemporary (85)
Aug 07
2013

Cinema Patria a fost gazda spectacolului „Classic meets Contemporary” în cadrul căruia muzica clasică a întâlnit teatrul și dansul contemporan, rezultând astfel un show incendiar și extrem de emoționant pus în scenă de Uninvented Theatre și Classic Beat Orchestra.

Spectacolul „Classic meets Contemporary” s-a dovedit a fi o reprezentație complexă în cadrul căreia clasicul și contemporanul s-au întâlnit și s-au completat perfect, toate acestea realizându-se cu ajutorul muzicii clasice reorchestrate și interpretate modern, al teatrului de animație pus în scenă într-o manieră originală, al dansului contemporan, al proiecțiilor și al show-ului de lumini inedite.

Spectacolul a debutat prin reprezentația oferită publicului de către dansatorul de origine liberiană, Momo Sanno. În mișcări de dans contemporan, acesta a prezentat povestea de iubire trăită intens alături de partenera sa, păpușa Eva, care, prin gesturile și mimica imprimate de păpușarii profesioniști care au mânuit-o, a prins viață și a devenit la fel de mobilă precum artiștii cu care a împărțit scena.

Momentele de dans contemporan au fost întregite de reprezentația celor de la „Classic Beat Orchestra”, jumătatea „clasică” a spectacolului, al căror repertoriu a cuprins atât melodii clasice, precum Toccata lui Bach și una dintre Gnossienne-le lui Erik Satie, cât și melodii celebre din repertoriul modern internațional.

Uninvented Theatre este trupa care a adus anul acesta magia dansului și a teatrului de animație pe scena de la „Românii au talent”. Cei nouă componenți își propun, de fiecare dată, să depășească barierele convenționalului și să aducă în scenă un altfel de teatru cu ajutorul Evei, un manechin care prinde viață în mâinile maeștrilor păpușari.

Cât despre Classic Beat Orchestra, vă punem spune că aceasta este singura trupă din România care readuce muzica clasică în actualitate combinând-o cu ritmuri moderne și este formată din: Mischa Simeonov (fondatorul și liderul proiectului) – pianist, Gabi Circea – tobe, Vots Emanuel – violă – și Mihail Grigore – violoncel.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *