Descifrează dress code-urile feminine: Ce ținute porți la evenimentele din vara aceasta?

rochii evenimente vara
Mar 29
2019

Invitațiile pentru evenimentele din sezonul cald au început să apară. De la petreceri de tip cocktail sau garden parties, până la nunți sau gale fastuoase, toate impun un dress code specific.

Nu este întotdeauna ușor să alegi o ținută în funcție de dress code, iar când acesta nu apare pe invitație, trebuie să îl descifrezi înainte de a face o alegere vestimentară.

Designerii de la Karen Millen ne vin în ajutor cu reguli pentru dress code-urile de eveniment și idei de ținute de ocazie, care te vor ajuta să pui la punct outfitul perfect de petrecere.

Iată care sunt dress code-urile de eveniment, de la informal la formal:

1. Ținuta casual, pentru evenimentele informale

Dress code-ul casual este cel mai permisiv dintre codurile vestimentare de petrecere. Totuși, dacă nu îți dorești ca ținuta să pară neglijentă, designerii recomandă să uiți de jeanși și tricou.

Poartă piese feminine precum rochiile tip cămașă, pantalonii stil culotte sau fusta tip creion, care îi vor da outfitului tău doza potrivită de rafinament.

2. Ținuta “Dressy Casual”, pentru evenimentele semi-formale
Ținuta “dressy casual” este ținuta de referință pentru petrecerile de vară. Regulile vestimentare “dressy casual” sunt mai dificil de descifrat, însă ele impun un outfit elegant, cu influențe casual.

Pentru un eveniment cu o astfel de ținută, poți purta o rochie lejeră sau un outfit din două piese, cu fustă sau pantaloni. Optează pentru piese cu tăieturi și accente contemporane și sofisticate, care îmbină perfect stilul elegant cu cel casual.

3. Ținuta “Beach Formal”, pentru evenimente formale pe plajă
Plaja nu este o locație convențională pentru evenimente, însă este perfectă pentru o nuntă ca în povești. Poți să îți dai seama că vei avea nevoie de o ținută “beach formal” pentru un astfel de eveniment fără să citești invitația.

Ținuta “beach formal” ideală este o rochie vaporoasă în culori vii, care să se asorteze cu peisajul. Ține cont de locație atunci când îți alegi rochia, dar și încălțămintea. Înlocuiește sandalele cu toc stiletto cu o pereche de sandale elegante cu platformă și vei fi gata de petrecere.


4. Ținuta de Cocktail, pentru petrecerile elegante

Petrecerile cocktail au inspirat propriul dress code, așa că vei ști ce ținută să porți la un astfel de eveniment chiar dacă organizatorii nu au specificat pe invitație.

Rochiile tip cocktail pot fi midi sau scurte, într-o mulțime de stiluri, așa că poți alege modelul care îți flatează cel mai bine silueta. Pentru ținuta cocktail poți îmbrăca și un costum cu pantaloni sau o salopetă elegantă.


5. Ținuta “Black Tie Optional”, pentru nunți

Ținuta “black tie optional” este mai formală decât ținuta “cocktail”, însă nu la fel de formală precum cea “black tie”. Este ținuta “go-to” pentru nunțile clasice.

Poartă o rochie de cocktail cu o lungime decentă și un croi care nu dezvăluie prea mult, însă evită rochiile tip bodycon, care pot fi prea provocatoare pentru acest dress code.

Dacă preferi ținutele cu pantaloni, poți opta pentru un un costum elegant cu fustă sau pantaloni.


7. Ținuta “Black Tie”, pentru evenimente formale

“Black tie” este ținuta de referință pentru evenimente elegante care au loc după ora șase seara, cum ar fi dineurile, balurile sau nunțile formale.

Regulile vestimentare “black tie” sunt mai puțin stricte pentru ținutele de damă, decât pentru cele de bărbați. Deși ideal ar fi să porți o rochie lungă de seară, poți opta și pentru o rochie de cocktail elegantă.

Pentru un plus de feminitate, poartă piese realizate din materiale delicate precum dantela.

8. Ținuta “White Tie”, pentru ceremonii și gale
“White tie” este cea mai formală dintre ținutele de eveniment, așa că trebuie să fii “dressed up to the nines”.

Deloc permisiv, dress code-ul “white tie” impune o rochie elegantă, lungă până la glezne. În ceea ce privește stilul, poți alege orice model vrei, de la rochii cu croi A-line, până la rochii tip sirenă sau prințesă.

Completează ținuta cu o pereche de mănuși lungi și bijuterii strălucitoare și vei fi pregătită să pășești în orice sală de bal, ceremonie sau gală.

Ținuta pentru evenimentul fără dress code pe invitație
Dacă nu știi dress code-ul unui eveniment, poți să îl deduci în funcție de tipul evenimentului, locație și oră.

Tipul evenimentului va indica cât de elegant trebuie să fie outfitul tău. Nu vei purta niciodată o ținută casual la o gală formală.

Locația și ora sunt la fel de importante: dacă evenimentul începe după ora șase seara și se ține într-o locație elegantă, dress code-ul va fi formal. Evenimentele în aer liber vor avea un dress code mai relaxat decât cele de interior.

Urmează regulile dress code-urilor, însă alege ținute care se potrivesc stilului tău personal și te vei simți sigură pe tine la orice tip de eveniment.

Vezi întreaga colecție de ținute de ocazie de la Karen Millen și inspiră-te pentru outfiturile de eveniment din vara aceasta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *