Două vinuri spumante românești, premiate în cadrul Campionatului Mondial de Șampanii și Vinuri Spumante

Carastelec - CSWWC
Iul 12
2017

Prezentă pentru prima dată în prestigioasa competiție a Campionatului Mondial de Șampanii și Vinuri Spumante, Crama Carastelec, specializată în producţia de spumante, a fost premiată cu două medalii de argint pentru două dintre produsele din gama Carassia.
Crama Carastelec a reușit să convingă juriul prin două produse din noua gamă, Carassia, ce cuprinde spumante premium, obținute exclusiv prin metoda tradițională, cu a doua fermentație în sticlă. Spumantele Carassia Blanc de Blancs și Carassia Brut Rosé au obținut fiecare câte o medalie de argint în cadrul competiției.

„Suntem mândri că am reușit să punem România, pentru prima dată, pe lista medaliaților din cadrul Campionatului Mondial de Șampanii și Vinuri Spumante. Cu această ocazie, s-a dovedit faptul că, datorită terroir-ului specific și a expertizei vinificatorilor locali, spumantele românești se aliniază cu succes la standardele internaționale și se încadrează pe lista celor mai bune astfel de produse din lume”, a menționat Negele Enikő, Brand & Marketing Manager Crama Carastelec.

Aflată la a patra ediție, competiția internațională The Champagne & Sparkling Wine World Championships (CSWWC) a fost inițiată de Tom Stevenson, specialist și scriitor de vinuri cu renume internațional. Este prima competiție în cadrul căreia sunt evaluate exclusiv șampanii și spumante de către cei mai renumiți trei experți din domeniu: Tom Stevenson, Essi Avellan MW și Dr. Tony Jordan.

„Criteriile urmărite de către cei trei jurați au fost puritatea, eleganța, vivacitatea, finețea și intensitatea spumantelor, elemente la care produsele noastre au răspuns cu succes. Considerăm că, pentru a ajunge pe lista medaliaților, este importantă atât maturarea îndelungată în sticlă (minim douăzeci de luni) cât și soiurile alese, terroir-ul din zona de proveniență, calitatea vinului de bază, profesionalismul vinificatorului și atenția la fiecare mic detaliu în procesul de vinificare”, a subliniat reprezentanta companiei.

CSWWC acordă în fiecare an medalii de aur și argint, vinurile medaliate reprezentând cca. 10-15% din spumantele înscrise în concurs. În cadrul ediției din 2017, au fost desemnate 127 de medalii de aur și 167 de medalii de argint pentru spumante provenite din 29 de țări din întreaga lume.

Cele două medalii de argint completează astfel palmaresul gamei Carassia, spumantele fiind premiate și la concursul WineUp Selection Cluj, din martie 2017, cu o medalie de aur și două medalii de argint, respectiv cu distincția pentru cel mai bun vin al competiției. În plus, Carassia Classic a primit medalie de aur și de la jurații International Wine Contest Bucharest (IWCB București).

# # #

Despre Crama Carastelec
Crama Carastelec este prima investiție din generația nouă din România, concepută să producă spumante obținute prin metoda tradițională. Alegerea locului, a soiurilor și a echipamentelor a fost făcută pentru a reînvia o tradiție veche, folosind, însă, tehnologia de ultimă oră și know-how-ul investitorilor străini.

Crama Carastelec deține o plantație de viță de vie tânără de 22,4 ha., iar clădirea cramei, construită în 2011–2012, a fost distinsă cu Premiul de Excelență în Construcții în 2015. Aceasta funcționează folosind energie regenerabilă, climatizarea este asigurată depompe de căldură, iar consumul de energie este atenuat cu panourisolare. Aria utilă desfăşurată a cramei este de 1.433 mp. Echiparea cramei cu utilaje ultramoderne a fost efectuată în anul 2013, dispune de rezervoare de fermentare din oţel inoxidabil cu sistem de răcire, linie automată de îmbuteliere vin efervescent şi vin liniştit, utilaj de etichetat și de remuaj, degorjare și dopuire mecanizată pentru spumant, astfel întregul proces de vinificare a spumantelor de la recoltă până la etichetare se întâmplă în propria cramă.

# # #

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *