Wide Magazine http://www.widemagazine.ro Lifestyle & cool experiences in Bucharest and Romania Wed, 21 Nov 2018 14:34:19 +0000 ro-RO hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.6.12 Parfum de sărbătoare și un strop de glam – ingredientele cheie în colecția de Crăciun FlorariaMobila.ro http://www.widemagazine.ro/parfum-de-sarbatoare-si-un-strop-de-glam-ingredientele-cheie-in-colectia-de-craciun-florariamobila-ro/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=parfum-de-sarbatoare-si-un-strop-de-glam-ingredientele-cheie-in-colectia-de-craciun-florariamobila-ro http://www.widemagazine.ro/parfum-de-sarbatoare-si-un-strop-de-glam-ingredientele-cheie-in-colectia-de-craciun-florariamobila-ro/#respond Wed, 21 Nov 2018 14:34:19 +0000 http://www.widemagazine.ro/?p=13343 FlorăriaMobila.ro, florărie online, propune un mix inedit de flori, plante decorative și accesorii de Crăciun pentru decorațiuni de iarnă care să aducă parfum de sărbătoare și un strop de #winterglam în fiecare casă. Descoperă pe site colecția de Crăciun: coronițe de brad, flori în cutie sau buchete de flori în nuanțe de alb, roz pudrat, dar și roșu intens… o mulțime de variante și stiluri disponibile pentru comenzi online.

Crăciun cu parfum fructat
Crăciunul înseamnă înainte de orice miros de brad. Dacă adăugăm aroma de scorțișoară și mirosul de coajă de portocală rasă pentru cozonac, avem un tablou olfactiv complet. Pentru a recrea magia parfumată a Sărbătorilor, FlorariaMobila.ro propune aranjamente florale de sezon cu accente olfactive fructate: coajă uscată de portocală și de lămâie, scorțișoară, alături de crenguțe de Illex și Skimmia, globuri și nelipsitele crenguțe de brad. Coronițele de brad sunt printre cele mai căutate, dar și varianta mai sofisticată de flori în cutie este o opțiune de luat în calcul pentru un cadou parfumat de Sărbători ce poate fi comandat online pe
https://www.florariamobila.ro/winterglam

Crăciun în combinații inedite
Pentru cei ce sunt adepții combinațiilor surprinzătoare, ieșite din tipare, colecția de Crăciun de la FlorariaMobila.ro aduce mixuri inedite de frunze de eucalipt, Hypericum, flori de bumbac, conuri de brad montate cu migală pe coronițe de brad gata pentru a fi oferite cadou în perioada Sărbătorilor de iarnă. Un cadou special, de sezon la doar un click distanță, cu livrare în două ore!

Crăciun în stil minimalist
Dacă nici combinațiile tradiționale de verde cu roșu, nici cele surprinzătoare ce alătură elemente exotice crenguțelor de brad nu vă tentează, atunci varianta minimalistă ar putea fi soluția câștigătoare pentru ornamentele de Crăciun cu care să vă împodobiți casa. Fie că vorbim despre coronițe de brad în două culori, cu mușchi și scoarță de copac, fie de flori în cutie sau buchete de flori în variantă monocromă: alb, roșu, roz pudrat, simplitatea va aduce aerul festiv sofisticat mult dorit.

„Goana după cadouri în prag de Crăciun ia sfârșit la un click distanță, pe FlorăriaMobilă.ro, cu o varietate de opțiuni de ornamente din flori și plante decorative naturale, fie sub forma unei coronițe tradiționale, fie în varianta unui buchet sau chiar sub formă de mic brăduț împodobit. Stă în puterea noastră să punctăm cu mici detalii sofisticate decorul de acasă și să facem din iarna mohorâtă un sezon strălucitor, plin de bucuria de a împărți frumosul alături de cei dragi. #winterglam este motto-ul nostru sezonul acesta!” – Titel Botogan (Owner, www.florariamobila.ro).

Cu o experiență de 5 ani pe piața din România, Florăriamobilă.ro este furnizorul ideal de aranjamente florale cu livrare rapidă. Fiecare comanda este reconfirmată prin trimiterea fotografiei exact cu produsul livrat.

Alege aranjamentul tău #winterglam aici: https://www.florariamobila.ro/winterglam

]]>
http://www.widemagazine.ro/parfum-de-sarbatoare-si-un-strop-de-glam-ingredientele-cheie-in-colectia-de-craciun-florariamobila-ro/feed/ 0
De Ziua Națională, filmul românesc ocupă din nou Grand Cinema & More http://www.widemagazine.ro/de-ziua-nationala-filmul-romanesc-ocupa-din-nou-grand-cinema-more/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=de-ziua-nationala-filmul-romanesc-ocupa-din-nou-grand-cinema-more http://www.widemagazine.ro/de-ziua-nationala-filmul-romanesc-ocupa-din-nou-grand-cinema-more/#respond Wed, 21 Nov 2018 14:26:58 +0000 http://www.widemagazine.ro/?p=13340 Cu ocazia Zilei Naționale, Grand Cinema & More găzduiește din nou Festivalul Filmelor Românești, aflat deja la a treia ediție. Așa că în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie, o selecție de 6 filme românești dintre cele mai bune și premiate va întregi programul cinematografului, iar biletele vor avea un preț special de 20 de lei.

Astfel, timp de 3 zile, spectatorii vor putea urmări filmele „Moromeții 2”, „Touch Me Not”, „Coborâm la prima”, „Dragoste 1. Câine”, „România neîmblânzită” și „Secretul fericirii”.

Festivalul va fi deschis de „Moromeții 2”. Continuarea uneia dintre cele mai iubite și cunoscute ecranizări din istoria cinematografiei românești readuce pe marile ecrane cunoscutele personaje ale lui Marin Preda, sub conducerea lui Stere Gulea, cel care a regizat și primul film în 1987.

În fiecare zi a festivalului va rula la Grand Cinema & More și controversatul lungmetraj „Touch Me Not”, o producție unică ce nu a intrat încă în circuitul cinematografelor, având ca dată de lansare ianuarie 2019. Filmul regizoarei Adina Pintilie, recompensat cu premiul Ursul de Aur și trofeul pentru cel mai bun debut la Berlinale, este un amalgam între documentar, spectacol vizual și cinema, o adevărată incursiune în subiecte dificile precum singurătatea sau intimitatea.

„Coborâm la prima”, în regia lui Tedy Necula, primul film inspirațional autohton care amintește de tragedia de la Colectiv, este inclus și el în programul festivalului. Pelicula spune povestea pasagerilor dintr-un vagon de metrou, a doua zi după devastatorul incendiu.

După „Eu când vreau să fluier, fluier”, distins în 2010 cu Ursul de Argint la Festivalul de la Berlin, regizorul Florin Şerban revine cu un nou proiect cultural de succes – „Dragoste 1. Câine”. Lansat în vară, filmul a obținut deja două premii la Festivalul de Film de la Sarajevo. „Dragoste 1. Câine” spune povestea de dragoste viscerală dintre un pădurar și o femeie pe care o găsește abandonată în pădure – o poveste izolată în timp și spațiu, care explorează iubirea izvorâtă din furie și frică.

În cadrul Festivalului Filmelor Românești de la Grand Cinema & More va putea fi văzut și documentarul „România Neîmblânzită”. Producția ce dezvăluie în 90 de minute frumusețea sălbatică, nealterată și magică a României a fost desemnată cel mai bun film documentar despre natură, mediu și ecologie în cadrul festivalului internațional Cannes Corporate Media & TV Awards.

Cel de-al șaselea film este „Secretul fericirii”, debutul în lungmetraj al regizorului Vlad Zamfirescu, o producție ce te poartă printr-o paletă de emoții, de la umor până la dramă cu accente sarcastice, într-un singur decor și trei personaje, precum o piesă de teatru.

Programul complet al filmelor este disponibil pe www.grandentertainment.ro, iar biletele pot fi achiziționate atât online, cât și din cinematograf.

Despre Grand Cinema & More
Grand Cinema & More, situat în Băneasa Shopping City, acoperă o suprafață totală de ​​14.000 mp și are o capacitate de 2.600 de locuri, dispunând de 13 săli performante, cu locuri ultra-confortabile, capabile să ofere vizionări de film la o calitate premium, adaptate așteptărilor fiecărui spectator.

Grand Cinema & More este mai mult decât un simplu cinematograf. Pe lângă filmele de calitate și tehnologia audio-video de ultimă generație, cinematograful din Băneasa Shopping City este primul din România care a dezvoltat o stagiune de evenimente culturale, producții proprii sau transmisiuni directe de pe marile scene ale lumii, care cuprinde spectacole de teatru și teatru pentru copii, operă, balet, spectacole de improvizație și evenimente speciale.

Pentru mai multe informații privind programul filmelor și al tuturor activităților din cinematograf, vizitați www.grandentertainment.ro și pagina de Facebook a Grand Entertainment www.facebook.com/GrandCinemaDigiplex.

]]>
http://www.widemagazine.ro/de-ziua-nationala-filmul-romanesc-ocupa-din-nou-grand-cinema-more/feed/ 0
Crăciun cu parfum tradițional, miros de brad sau turtă dulce – elementele cheie din colecția de Crăciun Leroy Merlin http://www.widemagazine.ro/craciun-cu-parfum-traditional-miros-de-brad-sau-turta-dulce-elementele-cheie-din-colectia-de-craciun-leroy-merlin/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=craciun-cu-parfum-traditional-miros-de-brad-sau-turta-dulce-elementele-cheie-din-colectia-de-craciun-leroy-merlin http://www.widemagazine.ro/craciun-cu-parfum-traditional-miros-de-brad-sau-turta-dulce-elementele-cheie-din-colectia-de-craciun-leroy-merlin/#respond Wed, 21 Nov 2018 14:20:09 +0000 http://www.widemagazine.ro/?p=13337 Retailerul francez de bricolaj, Leroy Merlin, a lansat colecția pentru Crăciun disponibilă de astăzi în toate magazinele Leroy Merlin din țară.

Alături de cadourile alese cu grijă pentru cei dragi, decorațiunile și accesoriile pentru Crăciun sunt esențiale pentru ca fiecare familie să își exprime personalitatea și spiritul unic. Leroy Merlin crede în faptul că magia adevărată a Crăciunului este cea pe care o creează fiecare dintre clienți, tocmai de aceea a venit în ajutorul lor cu mii de produse menite să-i ajute să aducă în casă atmosfera de sărbătoare.

Colecția din acest an cuprinde trei stiluri: Crăciun tradițional în familie, un stil elegant, pe placul tuturor membrilor din familie, Crăciun cu parfum de brad, un stil ideal pentru cei care au o conexiune specială cu natura și Crăciunul din turtă dulce care recreează universul copilăriei reprezentat de personaje de poveste și jucării.

Crăciunul tradițional în familie adună bunicii, părinții și copiii laolată în jurul mesei și este imaginea iconică pentru ce înseamnă Crăciun în casele românilor. Cadourile pentru fiecare membru al familiei, colindele și cozonacul aburind și mirosul de portocale sunt elementele nelipsite ale acestei zile. Din punct de vedere stilistic, Crăciunul tradițional se caracterizează printr-un decor rupt din basme, în nuanțe de roșu, roz pudrat, burgundy, verde, iar piesa centrală este, fără îndoială, bradul mare, împodobit elegant cu elemente masive din catifea și alte materiale textile.

Crăciunul cu parfum de brad este preferat de persoanele care au o conexiune specială cu natura. Din punct de vedere stilistic, se caracterizează printr-un decor echilibrat și armonios. Punctul central al acestui stil îl reprezintă decorațiunile inspirate de elemente din natură: scoarță, păsări, frunze și care sunt confecționate din lemn, sticlă și materiale textile în culori neutre. Culorile de bază sunt verde, auriu, gri, alb mătuit.

Crăciunul din turtă dulce este fără îndoială stilul preferat atât de cei mici, cât și de adulți în postura de părinți, deoarece activează „copilul interior” indiferent de vârstă. Figurinele, jucăriile și miniaturile conturează un univers al copilăriei care este impregnat adânc în aminitirile adulților și perfect pentru poveștile cu miros de scorțișoară și turtă dulce, un cadru de basm pentru a savura în tihnă magia sărbătorilor.

„Cu toții avem imaginea acelui Crăciun memorabil, de pus în ramă, atât dacă ne raportăm la copilările, cât și la viața de adulți. De aceea, pentru a nu lăsa această zi să treacă fără a marca aspectele festive, Leroy Merlin și-a propus să ajute clienții să-și transforme Crăciunul visurilor în realitate, cu ajutorul miilor de produse disponibile în toate magazinele din țară.” – a declarat Frederic Lamy, CEO Leroy Merlin România

Fie că alegi un decor inspirat din natură sau, deopotrivă elegant, iar pentru cei mici, un decor cu accente jucăușe, cu gama de accesorii și decorațiuni destinate acestei perioade festive, cu siguranță îl poți surpinde pe Moș Crăciun cu un brad în stilul tău!

***

Despre LEROY MERLIN
LEROY MERLIN este unul dintre cei mai mari retaileri specializați pe bricolaj, construcții, decorațiuni și grădinărit, cu o istorie de peste 90 de ani la nivel mondial si primul din Europa.

Companie inovatoare din cadrul ADEO, LEROY MERLIN deține aproape 500 de magazine în 13 țări din Europa, Asia, Africa și America de Sud.

În prezent, companiile grupului ADEO sunt recunoscute peste tot în lume prin numeroasele premii de stilul: “Great Place to Work Institute”.

În România funcționeaza 17 magazine LEROY MERLIN, cu peste 2000 de angajați în București, Cluj-Napoca, Craiova, Ploiești, Brașov, Constanța, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș, Bacău, Iași, Timișoara și Oradea.

]]>
http://www.widemagazine.ro/craciun-cu-parfum-traditional-miros-de-brad-sau-turta-dulce-elementele-cheie-din-colectia-de-craciun-leroy-merlin/feed/ 0
SOIREES DE LA MODE, ediția XX, un eveniment aniversar inspirat din viața Marthei Bibescu 100 de rochii spectaculoase și 50 de perechi de pantofi wow http://www.widemagazine.ro/soirees-de-la-mode-editia-xx-un-eveniment-aniversar-inspirat-din-viata-marthei-bibescu-100-de-rochii-spectaculoase-si-50-de-perechi-de-pantofi-wow/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=soirees-de-la-mode-editia-xx-un-eveniment-aniversar-inspirat-din-viata-marthei-bibescu-100-de-rochii-spectaculoase-si-50-de-perechi-de-pantofi-wow http://www.widemagazine.ro/soirees-de-la-mode-editia-xx-un-eveniment-aniversar-inspirat-din-viata-marthei-bibescu-100-de-rochii-spectaculoase-si-50-de-perechi-de-pantofi-wow/#respond Wed, 21 Nov 2018 14:09:57 +0000 http://www.widemagazine.ro/?p=13333 Miercuri, 14 noiembrie, designeri cunoscuți, dar și debutanți plini de talent, bloggeri de fashion, influențatori și jurnaliști și-au dat întâlnire la ediția cu numărul 20 a evenimentului concept dedicat modei – „Soirees de la mode”, la hotelul Athenee Palace Hilton din București.

Ediția aceasta a fost inspirată de personalitatea minunată a Marthei Bibescu, o femeie remarcabilă, poetă, romancieră, politiciană, debordând de noblețe și frumusețe.

Martha Bibescu a fost fiica lui Ion Lahovary, ministru al României la Paris și ministru de Externe, și a Smarandei (Emma) Mavrocordat și s-a căsătorit cu prințul George Valentin Bibescu. De asemenea, a fost una din primele femei-mason ale României.

„Martha Bibescu a fost o femeie nu numai excepțional de frumoasă, de delicată și de talentată, ci și un adevărat simbol al carității, nobleței, eleganței, bunului-simț. Am decis să îi sărbătorim personalitatea remarcabilă la cea de-a douăzecea ediție a evenimentului Soirees de la mode și să ne bucurăm din plin, alături de 15 designeri, de moștenirea ei estetică”, a afirmat jurnalistul de modă Alin Gălățescu, organizatorul show-ului care a atras peste 250 de persoane.

Seara de 14 noiembrie a fost cu totul specială și pentru că a marcat sărbătorirea a 25 de ani de promovare a modei pentru Alin Gălățescu. Publicul a putut admira creațiile unora dintre cei mai cunoscuți designeri, dar și a unor debutanți promițători, care au adus pe catwalk 100 de rochii originale și 50 de perechi de pantofi senzaționali.

„Ca publicul să se poată bucura de un asemenea show, e nevoie de zeci de ore de repetiții, la care se adaugă poate sute de ore de muncă ale designerilor invitați. În cei 25 de ani de când organizez astfel de evenimente de popularizare a modei am descoperit tinere talente care au ajuns un nume în domeniu și am reușit să facă moda accesibilă oamenilor de rând. Mi-am propus de la bun început să spulbăr granița asta de netrecut și am reușit, prin astfel de evenimente, să scriu o mică pagină din istoria acestui domeniu în România”, a mai spus Alin Gălățescu.

La cea de-a douăzecea ediție au fost prezenți următorii designeri: Aleha Toncea – încălțăminte Tezyo by Otter Distribution/ Alexandra Calafeteanu – accesorii TriaAlfa / Aida Lorena / Cristina Lazar – încălțăminte Mussette / Norina St – accesorii TriaAlfa/ Isabelle Vijiac /Lia Aram by Anemone Stanchi – accesorii Iulia Gorneanu /Mimi Chipaila / Olga Cataraga / Sandra Chira – încălțăminte Mussette / Iza van Dee / Romanita Iovan / Marie Ollie by Don Arthur /Studio Cabal by Diana Dianu – accesorii TriaAlfa si Simina Filat / Simona Semen – încălțăminte Tezyo by Otter Distribution

Premiul ELYSEE pentru creația cea mai apropiată de tema evenimentului a fost acordat celei mai neașteptate și interesante reveniri: Romanița Iovan.

Spectaculosul show a fost transmis live pe kudika.ro și pe Facebook.

Producător: AVANPREMIERE – un eveniment marca ALIN GĂLĂȚESCU
Partenerii evenimentului sunt: Athenee Palace Hilton ELYSEE / Mixology/ DEB Sound & Sistem / TEZYO by Otter Distribution / Grupo MEREGALLI (Meregalli.ro) / RAN Events

]]>
http://www.widemagazine.ro/soirees-de-la-mode-editia-xx-un-eveniment-aniversar-inspirat-din-viata-marthei-bibescu-100-de-rochii-spectaculoase-si-50-de-perechi-de-pantofi-wow/feed/ 0
Celebritățile din toată lumea adoră să cumpere de la magazinele second hand și încurajează moda SH http://www.widemagazine.ro/celebritatile-din-toata-lumea-adora-sa-cumpere-de-la-magazinele-second-hand-si-incurajeaza-moda-sh/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=celebritatile-din-toata-lumea-adora-sa-cumpere-de-la-magazinele-second-hand-si-incurajeaza-moda-sh http://www.widemagazine.ro/celebritatile-din-toata-lumea-adora-sa-cumpere-de-la-magazinele-second-hand-si-incurajeaza-moda-sh/#respond Wed, 21 Nov 2018 13:52:36 +0000 http://www.widemagazine.ro/?p=13330 Dacă în trecut oamenii erau reticenți la ideea de cumpăra articole vestimentare din magazinele second hand din diferite motive personale, în prezent magazinele online și offline sunt foarte la modă în rândul iubitorilor de fashion și trendsetterilor, fie ei actori și cântăreți celebri, bloggeri sau directori de companii.

Dacă te pregătești să pornești la o sesiune de shopping online sau offline, fii convinsă că pe umerasele si prin rafturile magazinelor SH, sau în magazinele online SH poți găsi adevărate comori, piese unice, din materiale de foarte bună calitate, care aparțin unor branduri renumite. Unul dintre magazinele online dedicate comercializării articolele second hand fashion, de care ar trebui să afle orice fashionistă, este remixshop.com.

Totodată, unul dintre motivele pentru care se încurajează industria second hand fashion este lupta pentru protejarea mediului înconjurător. Așadar, ori de câte ori optezi să-ți cumperi haine din magazinele second hand, contribui la sănătatea noastră, a comunității și a planetei. Mai mult decât atât, cumpărătorul modern, din zilele noastre, este unul informat, care încurajează consumul responsabil, care face achiziții sănătoase și de durată, fie că vorbim de industria modei, a cosmeticelor, alimentară sau a mobilei. De asemenea, alegerea unor piese vestimentare cheie din magazinele SH este o modalitate foarte bună prin care să te diferențiezi într-o piață în care predomină industria de tipul fast fashion.

În România, printre celebritățile care afirmă deschis că le place să își cumpere articole vestimentare second hand și încurajează consumul responsabil în industria modei sunt Inna, Adela Popescu și Radu Vâlcan. De exemplu, Adela Popescu a scris într-un articol de pe blogul personal că și-a achiziționat câteva haine minunate de la un magazine second hand, în timpul unei călătorii în nordul țării. Ținutele pentru concerte ale Innei sunt realizate de stilişti, dar ținutele de zi cu zi şi le alege singură și include piese de la magazinele second hand. Artista spune într-un interviu că își cumpără foarte mulţi blugi de la SH, pentru că jeanșii din ziua de astăzi nu mai au aceeaşi culoare și textură ca pe vremuri.

Pe plan internațional, vedetele de la Hollywood sunt mari consumatoare ale modei second hand. Julia Roberts, Drew Barrymore, Zac Efron, Winona Ryder, Kylie Minogue, Jada Pinkett Smith, Sharon Stone, Zooey Deschanel și Kate Moss sunt doar câteva dintre vedetele din străinătate care adoră să cumpere haine second hand.

Julia Roberts spune că își învață copiii cum să aleagă și să recunoască hainele de calitate, indiferent de locul de unde le găsesc. Zooey Deschanel adoră să cumpere haine de la second hand pentru că doar în aceste magazine poate descoperi haine cu adevărat speciale.

În 2010, Drew Barrymore chiar a purtat pe covorul roșu, în timpul unui eveniment de gală, o rochie deosebită pe care a achiziționat-o dintr-un magazin second hand. Și Winona Ryder obisnuiește să intre în magazinele SH pentru a achiziționa produse elegante la prețuri accesibile. Actrița a purtat la o ediție a Premiilor Oscar o rochie spectaculoasă, pentru care a plătit doar câțiva dolari într-un SH.

Kylie Minogue spune că una dintre activitățile ei preferate este petreacă timpul prin magazinele second hand, chiar dinainte ca fenomenul vintage să devină unul cool. Și soției lui Will Smith’s, Jada Pinkett Smith, îi face plăcere să cumpere haine de la SH. Pasiunea ei sunt hainele și jachetele unice, care nu pot fi găsite în altă parte, ci doar în magazinele care comercializează hainele SH.

Sharon Stone, actrița din „Basic Instinct”, este o mare fană a magazinelor vintage, preferatele ei fiind puloverele din cașmir. Modelul internațional Kate Moss spune deschis că “vânează” jachete vintage din piele și rochii originale de brand pentru covorul roșu, iar uneori pur și simplu cumpără articole de îmbrăcăminte care i se par deosebite. Iar Zac Efron a declarat că îi place să intre în magazine second hand în căutarea unor piese vintage unice.

]]>
http://www.widemagazine.ro/celebritatile-din-toata-lumea-adora-sa-cumpere-de-la-magazinele-second-hand-si-incurajeaza-moda-sh/feed/ 0
Lansarea filmului Creed II a avut loc în România în stil Hollywood http://www.widemagazine.ro/lansarea-filmului-creed-ii-a-avut-loc-in-romania-in-stil-hollywood/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=lansarea-filmului-creed-ii-a-avut-loc-in-romania-in-stil-hollywood http://www.widemagazine.ro/lansarea-filmului-creed-ii-a-avut-loc-in-romania-in-stil-hollywood/#respond Wed, 21 Nov 2018 09:05:04 +0000 http://www.widemagazine.ro/?p=13326 Una dintre cele mai așteptate continuări cinematografice a avut premiera aseară în România.

Filmul „Creed II” a beneficiat de invitați speciali la evenimentul organizat la Cinema City. Peste 300 de actori, sportivi, jurnaliști și influenceri au vizionat producția cinematografică care reunește actorii Sylvester Stallone, Michael B. Jordan, Dolph Lundgren, Tessa Thompson, Wood Harris dar și pugilistul de origine română Florian „Big Nasty” Munteanu, care în film joacă rolul lui Viktor Drago, fiul fiorosului Ivan Drago.

Eduard Irimia, creatorul brandului Superkombat, este românul care l-a reperat în Germania pe Florian Muntean, fost practicant de sporturi de contact, și l-a propus pentru câteva castinguri pentru filme de acțiune. Și, într-un final, Florian a fost ales să joace în filmul Creed II.

Dar cum a ajuns Munteanu să joace acest rol?
Eduard Irimia, creatorul brandului Superkombat, este românul care l-a reperat în Germania pe Florian Muntean, fost practicant de sporturi de contact. Boxerul de origine română, care trăiește în Germania, e mare fan al seriei Rocky și, auzind că se face o continuare, a decis împreună cu Eduard Irimia să trimită echipei de producţie trei casete făcute de el care i-au atras atenţia lui Sylvester Stallone, care îl ştia pe boxer de pe YouTube. Odată ce a primit rolul, însă, lucrurile s-au complicat, pentru a că a trebuit să slăbească 9 kilograme (el avea 113 kilograme) pentru a se potrivi cât mai bine cu adversarul din ring, care, în acest răstimp, lucra să câștige masă musculară.

Jordan și Munteanu au petrecut ore în șir antrenându-se pentru film. Amuzant este că porecla dată de Munteanu lui Jordan a fost „Croşeu de stânga / Left Hook”, care i-a venit în timp de filmau o scenă de box în care Munteanu a uitat să îşi controleze muşchii şi i-a aplicat lui Jordan un croşeu real de stânga.Confruntările de pe ringul din „Creed II” sunt cu atât mai reale cu cât coregrafia minuţioasă e opera coordonatorului de cascadorii Danny Hernandez, împreună cu Sylvester Stallone şi regizorul Steven Caple Jr.

La premiera din România a filmului „Creed II” au fost prezenți și părinții lui Florian Munteanu, impresarul Eduard Irimia și soția sa, Prințul Paul și Prințesa Lia, Ana Ularu, George Piștereanu, Gabi Antal, Howard Dell, Christopher Milburn, Iulia Verdeș, Andrei Nourescu, Lydia și Eugenia Vadim, Luis Lazarus, Alex Vang, Cosmin Vasile, Cristina Zaharia, Deea Codrea, Mădălina Merca, Bogdan Vlădău, precum și prieteni apropiați ai lui Eduard Irimia.

„Creed II” este un film despre drama de a nu putea scăpa de propriul trecut şi despre nevoia de a găsi un echilibru între viaţa din ring şi cea personală, mai ales când ambele sunt pline de suișuri și coborâșuri.

Scenariul este semnat de Sylvester Stallone și Juel Taylor, personajele făcând parte din franciza Rocky. Producători sunt Irwin Winkler, Charles Winkler, William Chartoff, David Winkler, Kevin King-Templeton și Stallone însuși.

„Cred cu ardoare că viața e ciclică, totul se repetă, totul se compensează. Când am început să îmi imaginez povestea pentru acest film, m-am gândit la păcatele unui tată și la faptul că Adonis singur se luptă cu o grea moștenire. Așa că mi-am pus niște întrebări: cum ar fi dacă și Drago are avea un fiu? Ce fel de moștenire i-ar lăsa?”, explică Sylvester Stallone.

Din 23 noiembrie românii vor putea viziona la cinema „Creed II”, film distribuit de Forum Film România.

Trailere:

Despre Forum Film România
Forum Film România s-a înfiinţat în anul 2010 şi a preluat distribuţia în cinematografe, la nivel local, a peliculelor realizate de studiourile Disney. În afară de România, companiile Forum Film coordonează distribuţia peliculelor Disney şi în Bulgaria, Ungaria, Slovacia şi Israel. În Israel, colaborarea Disney cu Forum Film a fost începută în urmă cu aproape 50 de ani. În ultimii ani, pe lângă Disney, compania distribuie şi titluri ale studiourilor MGM, FilmNation, Relativity, Studio Canal şi alţi independenţi. Distribuitorul de filme este parte a grupului Cinema City International, activ pe diverse segmente ale pieţei cinematografice, inclusiv operarea de cinematografe şi distribuţia de filme.

Pentru mai multe detalii despre cele mai noi producții distribuite de Forum Film România, accesați:
https://www.facebook.com/CineForum.ro/
https://www.instagram.com/cineforumromania/
https://www.youtube.com/user/CineforumRomania

]]>
http://www.widemagazine.ro/lansarea-filmului-creed-ii-a-avut-loc-in-romania-in-stil-hollywood/feed/ 0
Experimentează natura cu noua colecție de iarnă de la Sabon, Holiday Splendors http://www.widemagazine.ro/experimenteaza-natura-cu-noua-colectie-de-iarna-de-la-sabon-holiday-splendors/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=experimenteaza-natura-cu-noua-colectie-de-iarna-de-la-sabon-holiday-splendors http://www.widemagazine.ro/experimenteaza-natura-cu-noua-colectie-de-iarna-de-la-sabon-holiday-splendors/#respond Tue, 20 Nov 2018 15:14:17 +0000 http://www.widemagazine.ro/?p=13322 Închide ochii și, pentru câteva secunde, imaginează-ți că te afli departe de agitația cotidiană, de termenele-limită și de oraș. În mijlocul Naturii, pe poteci abia umblate, printre plante luxuriante, flori parfumate și liniște, te reîntâlnești cu tine însuți și îți redobândești energia pentru noi începuturi: de an, de drum, de prietenii.

Este un exercițiu de imaginație perfect pentru sfârșitul de an, un exercițiu la care Sabon ne invită cu noua sa colecție de iarnă – Holiday Splendors. Ocazia perfectă să redescoperi și să experimentezi natura în toată splendorea sa. Lasă-ți pașii să te poarte pe cărări neumblate, printre arbori măreți și perdele de flori, conectează-te cu Mama Pământ, lasă timpul și spațiul să te învăluie și bucură-te de nesfârșitele daruri ale naturii.

Inspirate de o călătorie în natură, produsele din colecția Holiday Splendors amintesc de abundența, ingredientele și texturile pe care Natura, în măreția ei, ni le oferă. Parfumul discret, dar plăcut al acestora reunește note florale și mirodenii ce realizează, împreună, o aromă senzuală, unică. Aceasta se deschide cu note înviorătoare de portocală, combinată cu scorțișoară și nucșoară, dar și cu note de trandafir și violete care se amestecă armonios cu ambra, și se încheie în note plăcute de patchouli, vanilie și boabe de tonka.

Colecția Holiday Splendors cuprinde geluri de duș, săpunuri, lapte de corp, cremă de mâini, pudră minerală, spumă de baie, lumânări parfumate și multe alte surprize, individuale sau în seturi de cadou. Perfecte pentru momente de răsfăț și relaxare, acestea sunt adevarate căi către o lume plină de magie, o lume a Naturii.

Aroma unică de woody patchouli surprinde și încântă simțurile, în timp ce design-ul elegant al cutiilor de cadou în care sunt așezate seturile de produse, cu broderii de catifea și decorațiuni aurii ce amintesc de cutiile regale de bijuterii, vin în completarea întregii experiențe. Fie că le alegi pentru persoane dragi, fie că le alegi pentru tine, calitatea produselor Sabon din noua gamă de iarnă va aduce un plus de savoare sărbătorilor din acest an, dar și un strop din natura care ne încetează să ne bucure cu minunile sale, de la parfumuri încântătoare, la liniștea perfectă pe care ne-o transmite.

Produsele din gama Holiday Splendors se găsesc în toate magazinele Sabon din țară, dar și online pe www.sabon.ro, fiind disponibile în ediție limitată pentru sărbătorile din acest an.

SABON a venit pe lume din dragoste pentru texturi şi parfumuri, pentru arta îngrijirii, pentru creaţie şi pentru ascultarea celuilalt, şi din dorinţa de a le oferi oamenilor momente de relaxare şi magie într-o viaţă atât de agitată. Primul magazin SABON a fost deschis în 1997 pe Strada Shenkin, în inima oraşului Tel Aviv, de către cei doi fondatori ai lanţului – Sigal Kotler-Levi şi Avi Piatok.

SABON foloseşte doar ingrediente de înaltă calitate şi forme captivante, acordând o atenţie specială ambalajelor şi înţelegând sensul profund al termenului „dar”. Încă de la începuturile sale, compania SABON a fost foarte atentă cu natura şi pune accent pe folosirea de materiale naturale şi pe protejarea mediului în care trăim.

]]>
http://www.widemagazine.ro/experimenteaza-natura-cu-noua-colectie-de-iarna-de-la-sabon-holiday-splendors/feed/ 0
Vivre închide campania locală de Black Friday cu vânzări de peste 3,5 milioane de euro http://www.widemagazine.ro/vivre-inchide-campania-locala-de-black-friday-cu-vanzari-de-peste-35-milioane-de-euro/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=vivre-inchide-campania-locala-de-black-friday-cu-vanzari-de-peste-35-milioane-de-euro http://www.widemagazine.ro/vivre-inchide-campania-locala-de-black-friday-cu-vanzari-de-peste-35-milioane-de-euro/#respond Mon, 19 Nov 2018 15:06:02 +0000 http://www.widemagazine.ro/?p=13319 Vivre, cel mare retailer online de hom&deco din Europa Centrală și de Est, a înregistrat, de-a lungul campaniei locale de Black Friday, vânzări de peste 3.5 milioane de euro, 27% fiind realizate în primele patru ore de la începerea evenimentului.

Pe Vivre.ro, campania de Black Friday a început pe 15 noiembrie, seara, și s-a încheiat duminică, 18 noiembrie. În raport cu ediția de anul trecut, evenimentul a generat un volum total de vânzări în creștere cu 150%, depășind totalul înregistrat anul trecut încă din primele 24 de ore.

„Cea mai solicitată zi a fost, așa cum ne așteptam, prima zi de campanie, vârful de trafic fiind atins joi, la ora 21:00, când am înregistrat peste 20.000 de accesări simultane. Cele mai multe accesări web au venit de pe mobile, în proporție de 70% din totalul vizitelor pe site”, a declarat Iulian Vegheș, VP of Marketing, Vivre.

Majoritatea comenzilor urmează să fie achitate ramburs, cu toate acestea ponderea tranzacțiilor cu cardul a ajuns la 39%, în creștere față de ediția anterioară. Cea mai mare valoare a unei comenzi a fost de 3.021€, fiind achitată cu cardul, iar cel mai scump obiect achiziționat a fost un colțar extensibil în valoare de 3.097 de lei. Cel mai ieftin produs a fost o decorațiune de perete, la prețul de 5 lei. Cele mai accesate categorii au fost Canapele, Covoare, Textile și Mobilier.

Bucureștiul se află în topul orașelor în funcție de numărul total de comenzi (40%), urmat de Cluj (8,6%), Timișoara (6,5%) și Iași (6%). 30% dintre produsele comandate de Black Friday au plecat deja către noii lor proprietari.

Anul acesta, peste 50.000 de modele au fost disponibile pe site, în stocuri de trei ori mai mari față de ediția trecută. Cele mai multe dintre produse au fost oferite exclusiv de Vivre, printre care se numără și produse de designer din fiecare categorie.

Următoarea campanie de Black Friday programată anul acesta se va desfășura simultan în toate cele nouă țări în care Vivre este prezent.

Despre Vivre
Vivre, principalul retailer online din industria home&deco din România, este un start-up românesc de e-commerce și tehnologie lansat în aprilie 2012, care agregă într-o singură destinație produse de mobilier, decorațiuni, textile și accesorii colectate de la producători din toată lumea. În prezent, Vivre operează vânzări în 9 țări din centrul și estul Europei: România, Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Slovenia, Cehia, Croația, Polonia și Grecia, adăugată în portofoliu în 2018.

Vivre are o ofertă permanentă de peste 60.000 de produse și un istoric de peste 3.000.000 de comenzi livrate cu succes.

Mai multe detalii sunt disponibile pe www.vivre.ro, pagina oficială de Facebook și YouTube.

]]>
http://www.widemagazine.ro/vivre-inchide-campania-locala-de-black-friday-cu-vanzari-de-peste-35-milioane-de-euro/feed/ 0
Igor Cobileanski | De la “Umbre” și “Afacerea Est”, la povești din Est pentru România Centenară http://www.widemagazine.ro/igor-cobileanski-de-la-umbre-si-afacerea-est-la-povesti-din-est-pentru-romania-centenara/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=igor-cobileanski-de-la-umbre-si-afacerea-est-la-povesti-din-est-pentru-romania-centenara http://www.widemagazine.ro/igor-cobileanski-de-la-umbre-si-afacerea-est-la-povesti-din-est-pentru-romania-centenara/#respond Mon, 19 Nov 2018 14:55:38 +0000 http://www.widemagazine.ro/?p=13313 Regizorul care a semnat “Afacerea Est” sau seriile “Umbre” și “Hackerville” participă la realizarea unui documentar colectiv despre România. “Am cunoscut oameni și am văzut locuri. Posibilitatea de a povesti despre ele și altora este fabuloasă. Să vadă ce am văzut eu, să audă ce-am auzit eu și, dacă este făcut bine, să simtă, poate, ce am simțit eu”, spune Igor Cobileanski.

“Să trec prin așa de multe locuri românești din Moldova, Basarabia și Ucraina, să încerc să le înțeleg, să întreb și să aflu ce s-a întâmplat cu ele în ultima sută de ani… pentru mine înseamnă foarte mult. Pietrele nu s-au schimbat. Deși multe s-au schimbat între timp”, spune regizorul basarabean Igor Cobileanski, unul dintre cineaștii care refac drumul fotografului german Kurt Hielscher, artistul care a prezentat Europei, în 1933, o Românie recent devenită mare. Cercetarea de demult a dat unul dintre cele mai prețioase albume ale timpului, considerat de cronicarii vremii cea mai frumoasă și mai elegantă carte tipărită pe Continent până atunci. Pune față în față trecutul cu prezentul proiectul “O călătorie de 100 de ani“, o inițiativă a Fundației “Domeniul Otetelișanu”, care se derulează în parteneriat cu Ministerului Culturii și Identității Naționale pentru aniversarea Centenarului României (1918 – 2018) și a Primului Război Mondial. Cum arată acum locurile fotografiate de Kurt Hielscher în 1930?

Unul dintre cei mai premiați cineaști care gândesc și crează în România, regizorul basarabean Igor Cobileanski are până acum 74 de selecții în diversele categorii ale celor mai importante festivaluri de film, scurtmetraj sau documentar ale lumii. Autor al seriei HBO “Umbre” și al comediei “Afacerea Est”, Igor Cobileanski a lucrat, în ultima vreme, pentru thrillerul de investigație”Hackerville”, produs de HBO, o serie de șase episoade lansată pe 4 noiembrie. Alături de regizorul Cristian Gugu și de regizorul și istoricul Lucian Dobrovicescu, Igor Cobileanski a acceptat o nouă provocare, alăturându-se echipelor de filmare care au pornit pe teren pentru a găsi satele și orașele care l-au inspirat cândva pe Kurt Hielscher.

De la Suceava, la Fântâna Albă. Pe drumul care, pentru Igor Cobileanski, a trecut prin Moldova, Basarabia și Ucraina, a filmat în Codrii Cosminului, în zona Cernăuților, pe drumuri forestiere imposibile, sau în rezervația de zimbri de la Neamț, un loc în care oamenii se străduiesc să repare păcate mai vechi. „Ca un semn de iertare, încercăm să trimitem zimbrii înapoi în sălbăticie. Să nu mai sufere. Dar ei se tot întorc. Pentru că, între timp, s-au obișnuit cu suferința”, spune Igor. A stat de vorbă cu ultimul armean de la Suceava. Sigur, este vorba de o generalizare simbolică, o nostalgie la dispariția uneia dintre cele mai mari comunități armenești din România. La Suceava, nu mai există nici bisericile, nici armenii din Strada Mare sau Mică Armenească. A rămas să vorbească despre toate acestea doar un muzeu modest, în care pare să nu intre nimeni niciodată. Va fi, deci, povestea unei dispariții. O lume care dispare. A filmat, la Fântâna Albă, faimoasa biserică fotografiată de Hielscher, impunătoare ca o catedrală și construită cândva cu granit și piatră aduse de la Moscova. Astăzi este pustie, părăsită, purtând cu ea o tristețe adâncă, copleșitoare. De altfel, orașul însuși păstrează amintirea sumbră al unui Paște însângerat. Igor Cobileanski a filmat groapa comună în care au fost cândva aruncați de-a valma sătenii împușcați în 1941 la Fântâna Albă pentru că doreau să traverseze frontiera către România.

„Când am început această călătorie, nu eram pe deplin conștient care va fi profunzimea și importanța ei. Când stai o lună și fierbi în același suc, gândindu-te la aceleași lucruri, ai, la un moment dat, niște revelații. Iar pentru mine, ca basarabean, înseamnă foarte mult asta. România înseamnă mult mai mult decât o cetățenie sau o țară. Să trec prin toate aceste locuri și să le înțeleg, să întreb și să aflu ce s-a întâmplat cu ele în ultima sută de ani a fost o încărcare puternică a unor baterii emoționale. Știu, sunt vorbe înflăcărate și arhicunoscute, însă nu știu cum mai bine ar putea fi spus ceea ce simt”, spune Igor Cobileanski.

Artiștii porniți în această călătorie – profesioniști în cinematografie, artă fotografică, design digital, literatură, alături de istorici și documentariști – și-au luat ca reper fotografiile realizate de Kurt Hielscher.

„Este un moment absolut fantastic, revelatoriu, atunci când ajungi exact în locul în care a stat fotograful german acum 80 de ani și încerci să emiți din exact aceeași perspectivă, cu aceeași focală… Te întrebi de ce o fi ales exact locul ăla, de ce nu s-a dus mai în stânga sau mai în dreapta cu doi-trei metri. Observi cum s-au schimbat lucrurile în jurul obiectului fotografiat. E o comunicare aproape poetică. E ca și cum ai vorbi cu cineva fără să-l cunoști, dar care îți este foarte aproape și îți este foarte drag. Înțelegi oamenii și locurile prin ochii tăi, dar și prin ochii lui. Despre aventură și farmecul turistic se pot spune multe. Am trecut prin Codrii Cosminului, în zona Cernăuților, pe drumuri forestiere grele, unde ne temeam ca vom rămâne împotmoliți. Descoperi în tine lucruri pe care credeai pierdute, credeai că s-au urbanizat total, că nu mai sunt. A fost o întâlnire, o comunicare onestă, cu natura, un prilej să realizezi că ești destul de vulnerabil în afara blocurilor. Din toate perspectivele, mi se pare foarte frumos ce s-a întâmplat. Iar posibilitatea de a povesti despre ele și altora este fabuloasă. Să vadă și ei ce am văzut eu, să audă ce-am auzit eu și, dacă este făcut bine, să simtă, poate, ce am simțit eu. Fiecare dintre noi, cineaștii porniți în acest drum, facem filme dintr-o perspectivă de autor. Fiecare poveste își are notele sale. Mai sumbre, mai senine… Este o experiență unică pentru mine”, spune Igor Cobileanski.

IGOR COBILEANSKI – REGIZOR. Unul dintre cei mai premiați cineaști care gândesc și crează în România, regizorul basarabean Igor Cobileanski are până acum 74 de selecții în diversele categorii ale celor mai importante festivaluri de film, scurtmetraj sau documentar ale lumii. Printre acestea, Festivalul Internațional de Film de la Berlin, unde a asigurat, în anul 2014, proiecția programată pentru deschiderea Pavilionului român. A participat, de asemenea, la Festivalurile Internaționale de Film “Espoo Cine” din Helsinki, Finlanda, sau “Let See” din Viena, Austria. Regizor de film și televiziune, scenarist și editor, membru al Uniunii Cineaștilor din Republica Moldova și Maestru în Arte al Republicii Moldova, Igor Cobileanki este absolvent al Academiei de Teatru și Film București, dar și absolvent al unor stagii de specializare organizate de instituții internaționale, printre care RFO din Paris, Franța, sau EAWE din Milano, Italia. A regizat 18 filme, printre care și producții cu succes absolut la public, cum ar fi serialul „Umbre”, produs de HBO, sau „Ai noștri” – o producție Pro TV. Printre lungmetrajele sale remarcate de critică în festivalurile internaționale se numără – într-o lungă serie de excelență – producții precum „La Limita de Jos a Cerului” sau comedia „Afacerea Est”, unul dintre cele mai populare filme semnate de Igor Cobileanski, care satirizează moravurile societății vestice. Filme documentare cum ar fi „Răsăritul Bălților”, „Legendele Țipovei”, „Murind pentru Madrid” sau “Noli Me Tangere” au avut, de asemenea, un remarcabil parcurs festivalier internațional. Pentru producțiile sale a primit 16 prestigoase premii, printre care Premiul “FIPRESCCI” – 23 Cottbus Int. Film Festival – Germania (pentru “La Limita de jos a Cerului”), “Prize 1 in Berlin, Prize 2 in Paris” – Bettings on Short Europe (pentru “Când se stinge Lumina”) sau “Public’s Simpathy Award” – la Festivalul Interna’ional de Film de la Trieste (pentru “Sașa, Grișa și Ion”). Igor Cobileanski a fost premiat, de asemenea, în cadrul festivalurilor internaționale și pentru scrutmetraj sau pentru film documentar.

Despre Proiect: “O călătorie de 100 de ani”, proiect inițiat de “Fundația Domeniul Otetelișanu”, este o cercetare, din perspectiva multiplelor limbaje de expresie contemporane, care pornește de la fabulosul drum parcurs de fotograful german Kurt Hielscher prin România aflată în reconstrucție după Primul Război Mondial. Artiști din diverse domenii și-au luat ca reper această călătorie pentru a evalua, într-un limbaj actual, România de astăzi. Urmând această hartă, documentarea s-a realizat în toate regiunile României, în Sudul Basarabiei (Ucraina), Cadrilater (Bulgaria) și în Republica Moldova. Cele mai interesante fotografii vor fi adunate într-un album care dorește să pună în oglindă trecutul cu prezentul. Fotografiile făcute de Hielscher și cele realizate acum. Oamenii de cinematografie vor realiza 50 de mini-documentare despre tot atâtea dintre locurile fotografiate de Hielscher. Filmulețele vor fi disponibile publicului pe situl 100deani.ro, realizat în cadrul acestui proiect. În luna decembrie, va afi lansat un film documentar de 80 de minute, care să prezinte întreaga călătorie, o viziune de autor despre România de acum.

DESPRE FUNDAȚIA “DOMENIUL OTETELIȘANU”
În cei cinci ani de la înființare, Fundația „Domeniul Otetelișanu” a realizat programe culturale în conacul de la Benești, casa în care s-au născut boierii Otetelișeni – printre care și omul care a revoluționat sistemul de învățământ în Țara Românească, Petrache Poenaru. Printre acestea, prestigiosul proiect „București. Bloc. Cetate.” Clădiri iconice ale realismului socialist din capitalism – un exemplu de intervenție culturală de conservare a patrimoniului, prin care a fost valorificată arhiva Horia Maicu, arhitect șef al capitalei (1958-1969) sau “Marele Libertinaj Est European – East Eu Comics Art Residency”, prima rezidență internațională de bandă desenată organizată în România, care a reunit graficieni, scenariști și reprezentanții unor galerii din România, Bulgaria, Cehia, Croația, Serbia și Ungaria. La conacul din satul Benești a concertat Jozef Van Wissem, artistul olandez a cărui lăută a fost șlefuită pentru o mare parte din muzica inclusă pe coloana sonoră a filmului „Only Lovers Left Alive”, exercițiu pentru care Jim Jarmusch a câștigat premiul pentru cea mai bună muzică la Festivalul de la Cannes.

Producător: Fundația “Domeniul Otetelișanu“

Proiect co-finanțat de Ministerul Culturii și al Identității Naționale, prin Programul Centenar.

Parteneri: Agerpres, Radio România Cultural, Antena Satelor, Radio România Actuaități, Modernism.ro, Metropolis, WebCultura, Arts United, Artoteca

]]>
http://www.widemagazine.ro/igor-cobileanski-de-la-umbre-si-afacerea-est-la-povesti-din-est-pentru-romania-centenara/feed/ 0
Noi aventuri luneze cu Lunus Plinus și Andrei, în două noi cărți de povești semnate de Andreea Micu http://www.widemagazine.ro/noi-aventuri-luneze-cu-lunus-plinus-si-andrei-in-doua-noi-carti-de-povesti-semnate-de-andreea-micu/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=noi-aventuri-luneze-cu-lunus-plinus-si-andrei-in-doua-noi-carti-de-povesti-semnate-de-andreea-micu http://www.widemagazine.ro/noi-aventuri-luneze-cu-lunus-plinus-si-andrei-in-doua-noi-carti-de-povesti-semnate-de-andreea-micu/#respond Mon, 19 Nov 2018 14:49:44 +0000 http://www.widemagazine.ro/?p=13310 După succesul primului volum, Andreea Micu revine cu noi aventuri ale îndrăgiților Lunus Plinus și Andrei, în două noi volume de povești dedicate copiilor între 4 și 14 ani.

Volumele II și III din seria „Lunus Plinus și Andrei” sunt ilustrate de Alina Maria Mărgulescu și au fost lansate pe 15 noiembrie, în cadrul unui eveniment creat pentru cei mari și mici, deopotrivă, la Seneca Anticafe din București.

Cărțile sunt editate într-o grafică de excepție, de către editura Baroque Books & Arts, și au 72, și, respectiv, 128 de pagini și coperte cartonate.

Lansarea celor două noi cărți a fost pretextul perfect ca cei mari să se bucure de joaca celor mici și să ia parte la ea: la eveniment au avut loc două mini-scenete inspirate de cărți și jucate de copii, care le-au stârnit apetitul pentru noile aventuri cu Andrei și Lunus Plinus.

„De când mă știu, poveștile mi-au călăuzit viața, fiind o parte importantă a personalității mele. Când am devenit mamă am știut că voi da mai departe acest dar al spusului și ascultatului de povești și așa s-au născut aventurile lui Lunus Plinus și, încetul cu încetul, au apărut, rând pe rând, aceste cărți care îmi aduc o bucurie enormă. Sper să transmit această bucurie și celor care citesc și ascultă poveștile mele”, a declarat Andreea Micu.

În cel de-al doilea volum al seriei, intitulat „Lunus Plinus și Miracolul Crăciunului”, cititorii îl vor regăsi pe Lunus Plinus, regele jucăușilor locuitori din Țara lui Faci ce Vrei, care îl zărește pe prietenul său pământean, Andrei, în timp ce scrie o scrisoare unui anume Moș Crăciun. Se spune că toți copiii de pe Pământ îl așteaptă în fiecare an cu nerăbdare pe acest Moș Crăciun. Oare Moșul chiar reușește să le împartă cadouri tuturor într-o singură seară? Îndemnat de curiozitate și dornic de aventură, Lunus Plinus, însoțit de simpaticul Lunel, se hotărăște să îl viziteze personal pe Moș Crăciun, în casa lui de la Polul Nord, pentru a descoperi Miracolul Crăciunului.

A treia carte a seriei, „Lunus Plinus și Andrei, pe Pământ nu Faci ce Vrei!”, are o structură narativă mai complexă, și o aduce în prim-plan pe regina cuvintelor bune – Bunătatea – o pasăre care cutreieră cerul în lung și în lat pentru a veni în ajutorul oamenilor. Dar când aceasta se hotărăște să îi părăsească pe pământeni și să se mute în Țara lui Faci ce Vrei, Andrei știe că trebuie să facă tot posibilul pentru a o aduce înapoi. Și, cum altfel, decât cerându-i ajutorul lui Lunus Plinus? Dar Lunus și familia sa aduc pe Pământ un mesaj neobișnuit din partea Bunătății: aceasta va reveni acasă doar dacă pământenii vor îndeplini o misiune. De fapt, cinci misiuni, aproape imposibile. Vor reuși Andrei și prietenii săi lunezi să facă față provocărilor? Urmează o călătorie fascinantă prin cele cinci anotimpuri (da, da, cinci!), în care florile, păsărelele, Babele de Martie, peștii, năvoadele, Sânzienele, strugurii, copacii, lupii, colindele, torțele, Plugușorul, Baba Dochia și Dragobetele îi vor aduce pe Andrei și pe toți cei care îndrăgesc poveștile mai aproape de marele secret al frumuseții lumii: Iubirea.

Aceste cărți includ desene și scrisori ale copiilor selectate în urma unui concurs desfășurat de autoare cu Școala „Eugen Lovinescu” din București și cu comunitatea online „Ce le citim copiilor” (fondată de Bianca Mereuță). Scopul proiectului a fost de a îi implica pe copii în crearea poveștilor, trezindu-le apetitul pentru lectură.

Volumele sunt disponibile în lanțul de librării Cărturești, la cafeneaua Seneca Anticafe din București și pot fi cumpărate online de pe emag.ro, elefant.ro, carturesti.ro și libris.ro.

Despre autoare:
Andreea Micu s-a născut în 1985, în București, petrecându-și copilăria alături de bunici, la Târgu-Jiu. De când se știe a fost mereu în căutarea poveștilor. La început, erau poveștile spuse de străbunica Bibica și bunica Mica, pe care, odată auzite, le voia repetate întocmai, fără nici cea mai mică abatere de la firul original. Apoi au urmat poveștile ce așteptau să fie scrise, cu entuziasmul copilăriei, în caietul de compuneri din clasele V-VIII sau cele care se scriau doar în gând, cu timiditate. Mai târziu, când a devenit mamă, și-au făcut loc poveștile inventate seară de seară pentru băiețelul cel mare, Andrei. Cât despre poveștile pentru mezinul Alexandru, acestea urmează să se coacă în cuptorul imaginației, până va veni vremea lor.

Andreea a absolvit Facultatea de Drept a Universității din București și Colegiul juridic franco-român de studii europene (Universitatea Paris I Pantheon-Sorbonne). În prezent profesează ca avocat, continuând totodată și o frumoasă tradiție de familie în domeniul vinurilor la crama Avincis din Drăgășani.

Chiar dacă nu bea cafea dimineața, Andreea își găsește energia zilnică în cărțile pe care le citește. Dragostea pentru literatură și bucuria pură din ochii copiilor atunci când descoperă magia cărților au convins-o pe Andreea să reînceapă să scrie povești.

Alina Maria Mărgulescu s-a născut la Sfântu Gheorghe, în 1983, și a fost mereu pasionată de desen și modă. Și-a petrecut copilăria în munții Buzăului, desenând pe pietre ori tăind perdele, rochii și pantofi pentru a crea piese vestimentare pentru copii.

Dragostea pentru artă i-a călăuzit drumul către Facultatea de Teologie, secția Pictură murală și Facultatea de Arte Decorative și Design – secția Modă, din București. A fost răsplătită pentru talentul său artistic cu o bursă la Accademia di Belle Arti di Brera, Milano, secția Fashion, fiind totodată invitată să expună instalații în galerii din Milano și Pavia.

În urmă cu trei ani, Alina și-a înființat propriul brand de creație vestimentară – MAM –, semnând ilustrațiile colecțiilor personale ale brandului, sub sloganul „Art is what I live”. Că fashion designer, a prezentat colecții la Milano Fashion Week și la Paris.

]]>
http://www.widemagazine.ro/noi-aventuri-luneze-cu-lunus-plinus-si-andrei-in-doua-noi-carti-de-povesti-semnate-de-andreea-micu/feed/ 0