Mythologica silk front tops

Mythologica silk front tops
Iun 20
2014

Mythologica este un proiect realizat de ilustratoarea Alice. Este vorba despre 6 ilustratii pe cat de colorate, pe atat de misterioase, fiecare avand o poveste unica, de mii de ani, aflate de la muza proiectului, un izvor nesfarsit de legende si cunostinte populare demult uitate de majoritatea – Iulia Gorneanu, director de arta Galateca. Alice a decis sa duca proiectul mai departe si sa faca povestile cunoscute prin realizarea de tricouri croite foarte feminin, cu lucrarile imprimate pe matase naturala.

Le poti vedea pe toate aici – https://www.behance.net/gallery/16031869/Mythologica-silk-front-tops

Mythologica silk front tops

Ilustratiile reprezinta personaje mitologice autentice (unele cunoscute de putini), toate avand origini vechi de mii de ani pe teritoriul nostru in timpul civilizatiilor misterioase tracice, precum Cucuteni.

* Bendis * este zeita tracica a padurilor, a lunii si protectoare a familiei, existand dovezi arheologice ce demonstreaza ca aceasta a fost sarbatorita pe teritoriul nostru cu mii de ani mai devreme decat in Grecia Antica.

Mythologica silk front tops

* Sun of God * il reprezinta pe Mythra (fiul Soarelui), un zeu foarte popular printre stramosii nostri, fiind adus si mai apoi asimilat la noi de catre romani dupa ce au cucerit Dacia. In ilustratia mea am surprins momentul nasterii sale ce ar fi avut loc (fara nicio coincidenta) pe 25 decembrie din cele mai vechi timpuri.

* Sanziene * si * Iele * sunt reminiscente ale preoteselor ce o venerau pe misterioasa Zeita Pasare.

Mythologica silk front tops

* Solomonarul * , un „super-erou” ascet al folclorului romanesc ce poate controla stihiile. Originile sale sunt, conform unor studii, tot din vremurile tracice – pe atunci numit „kaptobatai”.

Desi Alice abia a atins subiectul foarte vast al provenientei si realitatilor ce au dus la crearea bogatei noastre mitologii, dovezi istorice si mii de pagini scrise ce au studiat problema dovedesc acelasi lucru – unele dintre cele mai vechi civilizatii ce au populat Romania de astazi (dar si zone din Basarabia si nu numai) erau mult inaintea vremurilor, un centru de bogatie spirituala si materiala ce a inspirat civilizatiile mult mai noi, dar mai populare, precum romanii si grecii antici. Alice a adus un tribut vechii intelepciuni si creativitati cu uimitoarele instrumente ale Prezentului.

Mythologica silk front tops

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *