Remedii folositoare pentru cele mai fericite picioare!

toamna-picioare-reci
Noi 01
2017

Cu siguranță ai avut cel puțin o dată în viață probleme cu picioarele reci. Și doar ştim cu toții senzația aceea neplăcută care îți dă impresia că întreg corpul îți este înlănțuit de frig… Adevărul este că, dacă ai picioarele calde, întregul corp resimte căldura altfel. Pe când, atunci când ai picioarele reci, starea de disconfort persistă. Acest lucru se datorează problemelor cu circulația periferică și este o afecțiune destul de des întâlnită.

Iată câteva sfaturi pe care medicii le recomandă atunci când vrem să ”scoatem armele” și să luptăm împotriva unei circulații periferice proaste.

1. În primul rând ar trebui să știi că statul în picioare sau poziția ”picior peste picior” pentru perioade lungi de timp poate îngreuna circulația sanguină a picioarelor. Astfel, dacă ești la birou, încearcă la intervale de 40 minute să faci o mică plimbare, chiar si a câte un minut.

2. Asigură-te ca nu trece o zi fără să mergi pe jos măcar 15 minute. Dacă programul nu îți permite, îți recomandăm ca seara, înainte de culcare să stai pe spate, cu picioarele ridicate și să faci exercițiul denumit ”mersul pe bicicletă”. Pedalezi în aer, 5 minute într-un sens și 5 minute în sensul opus. Acest exercițiu este extrem de benefic pentru persoanele care au o circulație periferică proastă.

3. Șosetele contează! Sub nicio formă nu opta pentru șosete prea strânse pe picioare. Alege șosetele potrivite, călduroase și dintr-un material confortabil. Sau, câștigă șosetele perfecte pentru tot sezonul rece în doar câteva click-uri și o poză a ta. Ciserom, cel mai mare producător de șosete din România sărbătorește 90 de ani de viață cu premii călduroase pentru picioarele tale şi vrea să împărtăşească bucuria cu ţine, invitându-te să postezi pe pagina lui de Facebook cel mai fericit moment din viaţa ta. Pe lângă premiile săptămânale, poţi câştiga 90 perechi ciorapi pe 15 Decembrie. Înscrie-te!

4. Încă o metodă extrem de eficientă pentru a stimula circulația periferică proastă este să faci așa-numitele dușuri reci picioarelor tale, dimineața și seara, pentru doar câteva minute. Umple cada cu apă rece până la nivelul gambelor şi simulează pentru câteva minute mersul berzei. Fă acest lucru dimineaţa şi seara de 2-3 ori pe săptămână.

5. Și, ca să ne întoarcem la șosete, nu uita să îți potrivești ciorapii în funcție de sezon. Tot Ciserom îți vine în ajutor și de data aceasta. Gama completă de șosete pentru orice sezon și pentru toate vârstele îți va fi aliatul numărul 1 în lupta cu picioarele reci, indiferent de gradele din termometre!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *