Şosetele care se poartă de peste 90 ani

CISEROM - Vasile Calofir
Aug 02
2017

Nu există alt mod mai bun de a descrie Ciserom. E aproape greu de crezut că o companie din Sebeș a rezistat atât de mult timp producând doar un singur lucru. Efortul susținut este extrem de important, iar tendința de perfecționare devine instinctivă. Însă, pentru ca afacerea se aibă cu adevărat succes, este nevoie, la un anumit interval de timp, de o reinventare.

Chiar dacă Ciserom este o companie cu tradiție, ea nu este o întreprindere „învechită”, lipsită de viziune. Reinventarea face parte din istoria ei zbuciumată, din perioada interbelică până în zilele noastre compania fiind nevoită să își schimbe denumirea de trei ori. Dacă tradiția este cea care inspiră oamenilor încrederea în calitatea șosetelor românești, viziunea axată în contemporan ajută Ciserom să supraviețuiască într-o piață dominată de corporații și chiar să se impună.

Încrederea continuă pe care românii – în general, intersați de produse străine – o acordă șosetelor din Sebeș este poate cea mai bună dovadă a lipsei de compromisuri În ceea ce priveşte calitatea Ciserom. A doua cea mai bună dovadă este chiar aprecierea străinilor, șosetele noastre fiind exportate în țări de pe cel puțin trei continente. Dar toți cei 320 angajați, majoritatea oameni cu vechime în întreprindere, înțeleg nevoia inovației și nu sucombă pur și simplu în fața metodelor vechi.

Tradiția de 90 de aduce un prestigiu binemeritat și funcționează ca un certificat de garanție. Dar schimbarea și alinierea cu trendurile industriei și ale modei sunt cele care vor ajuta Ciserom să treacă și de centenar. Vasile Calofir – actorul cu o mie de fețe – explică cel mai bine tot acest proces: „Schimbările sunt bune, sunt necesare, atâta timp cât esența rămâne aceeași, cât rămâi fidel ție însuți. E valabil atât pentru indivizi, cât și pentru instituții. Știu de mult timp șosetele Ciserom, dar abia recent am aflat povestea companiei și a „familiei” de aganjați care lucrează acolo. Îmi este clar că tocmai această unitate i-a adus succesul și că, dacă va avea curaj și va continua să se schimbe fără să uite de tradiție, se vor întâmpla doar lucruri bune cu șosetele din Sebeș.”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *