Anca Teletin (Grapefruit): „Întotdeauna binele echipei este pe primul loc”

Anca
Ian 09
2020

Caracterul ei optimist îți dă imediat încredere în tine și te ajută să te deschizi. Parte din echipa de management, Anca Teletin își propune să aibă mereu o vedere clară asupra echipei, nescăpându-i niciun aspect important în ceea ce privește agenția. Chief Operations Officer-ul Grapefruit se ocupă in agenție de cultura organizatională, de resursele umane, procesul de recrutare, managementul financiar, planificarea carierei, dar și de zona legală. Am vrut să aflăm mai multe despre cariera Ancăi și cum reușește să aibă echilibrul necesar între viața personală și cea profesională.

Cum ți-ai ales drumul în carieră?
De când eram copil am fost atrasă de numere, calcule și oameni. Din acest motiv, am urmat Facultatea de Economie fiindcă îmi doream să lucrez într-un sistem în care cifrele se îmbină cu oamenii. Timp de 5 ani am lucrat în sistemul bancar, unde am început să îmi dezvolt abilitățile de comunicare și de rezolvare a problemelor. În concediul de maternitate, însă, am realizat că am ajuns într-un punct în care stagnam. Sistemul bancar nu mai avea să-mi ofere creșterea continuă pe care mi-o doream.

Fiind tipul de persoană care acceptă provocările cu ușurință, decizia de a accepta oportunitatea la Grapefruit a venit în mod natural. Astfel am devenit Office Assistant și, treptat, am început să accept mai multe responsabilități venite din diverse roluri.

Care consideri că au fost cele mai importante etape profesionale și de ce?
Acceptarea oportunității de a lucra la Grapefruit, unde mi-am împlinit dorința de a crește și de a învăța cât mai multe lucruri. Situațiile în care eram nevoită să iau decizii și să mă implic, să preiau responsabilități din alte roluri, au contribuit substanțial la creșterea mea.

Prin preluarea acestor responsabilități, mi-am descoperit pasiunea de a cunoaște oameni pe care mi-o manifest prin participarea mea activă în procesul de recrutare. Totodată, preluând partea de Resurse Umane a companiei. Unul din țelurile mele este de a-mi ajuta colegii, de a alege persoanele potrivite atât pentru echipă cât și pentru rol. Încerc să descopăr persoane care să se integreze ușor în echipă, care să rezoneze substanțial cu valorile companiei și alături de care să muncim cu toții spre aceleași obiective.

Cât de mult contează pentru tine că lucrezi într-un domeniu atât de dinamic și interesant precum cel al digitalului?
Te expune foarte mult. Ești expus la situații cu care nu te-ai mai confruntat sau nici n-ai auzit vreodată decât probabil în cărți. Eu am pus mai mult accent pe practică decât pe teorie, așadar orice informație nou-venită din mediul online, este cercetată, optimizată și adaptată de mine pentru mediul Grapefruit. Mă ține atentă la ultimele trenduri implementate de cele mai mari companii și preiau tot ceea ce se potrivește cu noi.
Lucrând alături de oameni pasionați, cu personalități diferite dar același scop, mă împinge și pe mine să fiu cea mai bună la ceea ce fac. Să implementez idei noi în cultura noastră organizațională astfel încât colegii mei să fie fericiți, ascultați și motivați.

Dacă ar fi să te caracterizezi în câteva cuvinte care ar fi acelea și de ce?
Ambiția este un cuvânt care mă caracterizează de mult timp. Dacă vreodată întâlnesc situații în care rezultă că nu pot face ceva, încerc cu tot dinadinsul să demonstrez contrariul, ba chiar rezultatul să fie peste așteptări. De asemenea, sunt un om empatic, întotdeauna binele echipei este pe primul loc și orice fac, este în direcția fericirii membrilor ei.

Sunt o persoană foarte asumată și responsabilă, cum am spus mai sus, am preluat responsabilități din alte arii, astfel am învățat să îmi asum toate deciziile luate. Am învățat să iau decizii cu ușurință, ba chiar îmi plac momentele când întâlnesc blocaje în procesele decizionale deoarece acestea participă substanțial la dezvoltarea mea.

Care sunt cele mai importante lecții pe care le-ai învățat până acum în carieră?
Să învăț să ascult oamenii până la capăt, cu răbdare. Să nu iau decizii pripite până nu am toate datele legate de de acel subiect și să știu unde să-mi trasez limitele.

Ce sfaturi ai da femeilor care te citesc acum despre cum să se poată dedica în egală masură vieții private și celei profesionale?
Prioritizarea este esențială pentru a reuși să echilibrezi cele două vieți. Trebuie să realizezi când lucrurile sunt importante și urgente și când nu. Datorită prioritizării pe care am învățat să o fac, găsesc soluții naturale atunci când o problemă din viața sau personală apare. Caut persoane în care am încredere să mă ajute atunci când prezența mea nu este esențială și care să mă ajute să depășesc acel impediment. Treptat, prioritățile mele au devenit bine delimitate, așadar acum mă pot bucura de familia mea, cât și de carieră.

Cine sunt oamenii care ți-au influențat cel mai mult cariera până acum și de ce / cum?
Georgiana Dragomir, managing director al Grapefruit și Marius Ursache, fondatorul Grapefruit. Georgiana mă completează, atât în viața profesională, cât și personală. Dintotdeauna am avut parte de susținerea și sfaturile ei, mereu m-am putut baza pe ea indiferent de situație. Marius mereu m-a expus unor noi provocări. Mă lăsa să mă descurc singură în situații necunoscute, să găsesc întotdeauna soluțiile cele mai potrivite. Totul în timp ce privea din umbră, gata să intervină atunci când era prea mult pentru mine.

Ce faci pentru a-ți inspira colegii și angajații?
Cred foarte mult în puterea exemplului, întotdeauna încerc să fiu corectă, obiectivă, împlicată și asumată, iar cultura noastră organizațională e bazată pe aceste caracteristici. Sunt foarte orientată, de asemenea, spre exprimarea liberă și transparentă. Îmi încurajez colegii să facă la fel, așadar am creat sistemul de Team Happiness & Engagement. Este un sistem în care am întâlniri unu la unu cu fiecare angajat la finalul fiecărui trimestru, pentru a face o retrospectivă a celor 3 luni. Discuțiile pot fi orientate spre a găsi soluții împreună pentru blocajele întâlnite, atât pe plan profesional cât și personal.

Cât de importante sunt trainigurile și teambuildingurile în cultura voastră organizațională?
Sunt esențiale în cultura noastră organizațională. Noi nu ne oprim doar la teambuilding-uri, ci în ultima vineri a fiecărei luni, organizăm ceea ce se numește Pink Friday. În acea vineri lăsăm armura de specialiști și suntem mai apropiați unii de alții. Acum am inițiat de asemenea și Human 2.0. Un program de dezvoltare atât profesională, cât și personală, cu scopul de a ne îmbunătăți comunicarea, a ne înțelege care sunt factorii pe care ne declanșează anumite neplăceri și cum să rezolvăm/evităm aceste situații. Avem în derulare și un program de Leadership Opportunities, numit Outgrow Yourself Programme. Acolo specialiștii mid-senior sau senior, preiau responsabilitățile liderului de echipă pentru a face o tranziție ușoară spre această responsabilitate. Astfel cei din postura de lideri se pot concentra pe alte direcții strategice unde să aducă valoare, pe care să le practice în interiorul companiei.

Ce ne poți spune despre Pink Friday? Cum ați ales și gândit această zi?
Cum am menționat și mai sus, Pink Friday se întâmplă în ultima vineri a fiecărei luni. În acele zile nu lucrăm pentru clienți, ci o dedicăm nouă, pentru echipă. Împărtășim cunoștințele acumulate în acea lună și lucrăm spre a deveni mai uniți ca echipă.

Am ales ziua de Pink Friday astfel deoarece vrem să încheiem fiecare lună într-un cadru familial, îmbinat cu informații noi despre ceea ce ne pasionează.

Cum reușești să echilibrezi viața profesională cu cea profesională?
Prioritizez, trasez limite și deleg. Nu este ușor să echilibrezi cele două, însă prin exercițiu, reușești să înțelegi ce este cu adevărat prioritar și ce nu. În principiu, delegi ceea ce nu necesită prezența ta, ceea ce nu este important sau urgent către persoane în care ai încredere. Nu trebuie să faci întotdeauna totul de unul singur, ci uneori ai nevoie și de cineva să te ajute.

Ce faci pentru a evita burnout-ul?
Îmi exersez sistemul de trasare a limitelor. În momentul în care am preluat mai multe responsabilități decât pot duce la bun sfârșit, ridic un steag și caut persoane de încredere să preia o parte din ele.

Ce sfaturi ai da celor care se confruntă cu o astfel de situație?
În cariera mea, am avut parte de burnout, dar de fiecare dată am reușit să ies din el. Burnout-ul poate fi cauzat și de multitasking. Într-o zi de weekend, mă detașez de tot ce m-a îndreptat spre burnout, mă autoanalizez, scriu tot ce am de făcut pe hârtie și pe urmă le prioritizez. Ceea ce nu este nici prioritar, nici urgent, caut persoane către care să le deleg. Dacă nu am avut cum să le deleg, le amân și caut soluții din exterior. Asta a fost soluția care mi s-a potrivit până acum.

Lucrezi de aproape 7 ani și jumătate în Grapefruit, iar agenția a împlinit în acest an 20 de ani. Care au fost cele mai importante momente ale tale în companie și ce iți dorești de la următorii ani?

Cel mai important moment a fost atunci când am preluat partea de recrutare și resurse umane. A venit foarte natural, din nevoia mea de a comunica, de a cunoaște oameni noi și de a lucra la cultura Grapefruit. Apoi lucrurile au avut un efect de domino, să spunem. Odată preluată, am construit un proces de recrutare detaliat în 7 etape. Am început să coordonez creionarea unei culturi organizaționale care să se ridice la nivelul agenției și al oamenilor din ea. Pe urmă am intrat în Leadership Team, o echipă de higher management formată din mine, Georgiana Dragomir, Alecsandru Grigoriu și Flavian Cristea. Leadership team coordonează ariile principale de activitate ale agenției astfel încât Grapefruit să-și îndeplinească obiectivele propuse de la an la an.

Ceea ce îmi doresc în următorii ani este să fac parte în continuare din familia Grapefruit și această echipă minunată. Și să îmi îndeplinesc toate obiectivele setate pentru următorii ani atât pe plan personal cât și personal.

– Ce iți dorești pentru agenție?
Să își atingă întotdeauna obiectivele propuse. Să ne extindem pe plan profesional. Să aibă în continuare oameni pasionați, pregătiți pentru orice provocare și care să se dezvolte alături de noi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *