Ariston construiește o casă modulară în Groenlanda, în scopul susținerii cercetărilor climaterice

Ariston - Groenlanda
Sep 05
2018

Ariston Thermo anunță lansarea proiectului „Ariston Comfort Challenge”, campanie ce reflectă cu succes misiunea companiei, aceea de a duce confortul acolo unde pare imposibil de realizat. În cadrul proiectului, o echipă de tehnicieni și trei instalatori Ariston au pus bazele unei case inovatoare de tip modular – Ariston Comfort Zone – în insula Disko (Groenlanda), cu scopul de a oferi un adăpost unei echipe de cercetători care studiază aici schimbările climatice. Întreaga misiune a fost filmată și este prezentată sub forma unei mini-serii de documentare prin intermediul canalelor online Ariston.

Structura dezvoltată longitudinal oferă o deschidere panoramică generoasă spre priveliștile spectaculoase ale naturii Insulei Disko. Stâlpii și grinzile sunt vizibile în interiorul casei modulare, oferind o structură spațiului și încorporând un mobilier practic, cu design minimalist. Fiecare detaliu se află în concordanță cu stilul de amenajare, pentru a menține nu numai o consistență absolută a calității și esteticii, ci și pentru a se potrivi perfect cerințelor și nevoilor specifice ale echipei de cercetare.

„Spre deosebire de alte proiecte, ceea ce am creat în Groenlanda reprezintă o construcție diferită numită „cadru” și necesită asamblare la fața locului. Prima provocare a fost aceea de a construi un kit industrializat, ce putea fi pus în funcțiune cât mai rapid și utilizat chiar și în medii foarte reci, cu vânt puternic. Etapa de planificare a fost analizată până la ultimul detaliu, ținând cont de mediul străin, necunoscut, în care am operat”, a declarat Luca Gentilcore, fondatorul companiei LEAPFactory S.r.l, firma de construcții care a ajutat la realizarea locuinței.

Casa Ariston cuprinde o cameră de zi, un dormitor, o baie și două camere tehnice, care pot găzdui până la șase persoane în același timp. Ariston Comfort Zone este o construcție eco și durabilă, unde învelișul exterior a fost proiectat pentru a susține o eficiență energetică ridicată, ce asigură un consum scăzut de energie, menținând, totodată și confortul locuitorilor în cele mai dure condiții meteorologice.

Obstacolele întâmpinate nu s-au rezumat doar la etapa de construcție și planificare, ci și la nivel logistic: „Transportul a plecat de la sediul central de producție din Osimo și s-a îndreptat către Aaborg, în nordul Danemarcei, unde toate echipamentele au fost puse într-un container, care a înfruntat apele turbulente din Marea Arctică. Această etapă a călătoriei a durat aproximativ trei săptămâni. Odată descărcate pe insula Disko, toate materialele au fost transportate până la locație cu un snowmobile sau chiar trase de câini”, a adăugat Massimiliano Fugini, Group Brand, Digital, Corporate Marketing & Media Relation Manager.

O casă protejată și sigură, încălzită și prevăzută cu apă caldă menajeră pentru un confort maxim, chiar și în timpul iernilor polare, nu ar fi fost posibilă fără Ariston Alteas One, centrala în condensare care beneficiază de o tehnologie de înaltă eficiență energetică. Echipamentul asigură cele mai bune performanțe cu emisii foarte reduse, ceea ce creează o experiență durabilă, caldă, inteligent conectată și eficientă, menită să ofere un confort deplin, chiar și în cele mai dificile ierni ale Groenlandei.

Insula Disko, aflată pe coasta de Vest a Groenlandei, reprezintă terenul de lucru al echipei de cercetători de la Universitatea din Copenhaga, locul de unde aceștia colectează și examinează probe ce vizează noi descoperiri privind schimbările climaterice. Până acum, din cauza temperaturilor foarte scăzute și condițiilor meteorologice nefavorabile, desfășurarea activității mai mult de câteva zile pe teren, fără o infrastructură adecvată, nu a fost posibilă în lunile de iarnă, cel mai important sezon al anului pentru colectarea de noi date relevante în următoarele faze ale cercetării.

Misiunea Groenlanda a reprezentat, de asemenea, o aventură imprevizibilă pentru trei instalatori Ariston, eroii acestei provocări. Protagoniștii, trei oameni obișnuiți, selectați printr-o campanie globală de recrutare, au ales să-și părăsească timp de o lună viața cotidiană pentru un obiectiv măreț- acela de a crea confortul zilnic necesar echipei de cercetători care efectuează studii despre schimbările climaterice din Arctic.

Odată ajuns la destinație, echipajul Ariston a pus bazele Ariston Comfort Zone, o casă inovatoare, de tip modular, axată pe eficiență energetică și durabilitate, capabilă, totodată, să suporte cele mai extreme condiții climaterice și să maximizeze eficiența energetică atât în procesul de producție, cât și în operațiunile zilnice.

Aventura a fost filmată în întregime și este prezentată publicului sub forma unei mini-serii de documentare online prin intermediul platformei oficiale https://www.aristoncomfortchallenge.com/ro. Documentarul, format din șase episoade, va prezenta povestea celor trei instalatori eroi și călătoria lor plină de peripeții în finalizarea provocării. Filmarea nu va arăta doar aventurile acestora la destinație, ci și viața oamenilor și cultura celor care trăiesc în peisajele înghețate ale Groenlandei.

# # #
Despre Ariston Thermo România
Ariston Thermo România este filiala locală a companiei italiene Ariston Thermo Group, unul dintre liderii internaționali în producția și furnizarea unei game complete de echipamente și servicii destinate încălzirii şi producerii de apă caldă menajeră.

Angajamentul Ariston Thermo privind eficiența energetică este exprimat prin lansarea constantă de noi soluții bazate pe surse regenerabile de energie, cum ar fi sistemele solare și pompele de căldură, precum și prin îmbunătățirea eficienței produselor tradiționale (boilere sau centrale termice), dar și prin investițiile în noi proiecte.

Portofoliul de produse Ariston Thermo România este compus din centrale termice murale și de pardoseală, în condensare, boilere electrice și indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer condiționat și panouri solare, sub brandurile Ariston, Chaffoteaux și Elco.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *