Art Safari, singurul târg de artă contemporană din România- cladirea Ciclop, 13-17 mai

Focus
Mai 13
2015

Pentru câteva zile, pereții industriali ai clădirii Ciclop (Bulevardul Magheru nr. 6-8) găzduiesc artă de patrimoniu dar și artă modernă contemporană.

Clădirea Ciclop, construită de familia Bragadiru în anul 1928, sub denumirea „Garajul Auto Palace Ciclop”, este, de fapt, prima parcare supraterană a Bucureștiului. Clădirea este monument istoric și este deosebită pentru arhitectura sa și arta urbană în graffiti, la dimensiuni foarte mari, care acoperă câțiva dintre pereții interiori.

Dacă nu ați descoperit până acum acest loc, aceasta este o ocazie excelentă de a-i afla secretele.

Art Safari Bucharest este un eveniment tânăr, ambițios și inedit pentru România, aflat la a doua ediție și fiind organizat anual. Organizatorii își propun să integreze Bucureștiul în circuitul european al marilor târguri și evenimente de artă.

La această ediție, târgul găzduiește, în cele 4 etaje de spaţiu neconvenţional, 50 de galerii de top din țară și străinătate, precum și câteva muzee.

Un etaj este ocupat de artă de patrimoniu: Corneliu Baba, Nicolae Grigorescu, Theodor Aman, Nicolae Tonitza etc. Celelalte etaje prezintă artă contemporană, provenind de la galerii și artiști actori importanți pe scena artei actuale. La ultimul etaj se pot vedea instalațiii multimedia și artă video.

De asemenea, în cadrul târgului, se vor desfășura, în fiecare zi, workshop-uri și discuții pe teme actuale din domeniu, inclusiv art business.

Noi credem că acest eveniment poate fi savurat, deopotrivă, de cei interesați de evoluția pieței de artă, de achiziții de artă dar și de publicul care dorește să admire, pur și simplu, desfășurarea de culori și texturi din cadrul locației. Arta de calitate se îmbină armonios cu povestea locului și decorul în stil urban-industrial al lounge-urilor și spațiilor de trecere.

Evenimentul este departe de a fi unul plictisitor și arid, arta prezentă fiind suficient de variată și bună încât să mențină un interes constant. Dacă adăugăm și bunul-gust în decorarea spațiului fiecărui expozant și toate celelalte ingrediente menționate mai sus, avem un cocktail demn de recomandat și prietenilor.

Am vizitat expoziția seara, astfel încât ne-am putut bucura în liniște de băuturile oferite și de spațiile adiacente, tip cafenea.

Biletul de acces are un preț anunțat de 30 lei, însă la casă noi am plătit doar 15 lei. Un preț potrivit pentru o privire de ansamblu și destul de corectă asupra artei românești.

Art Safari 2015 poate fi văzut între 13-17 mai, ora 12:00 -21:00, cu excepția zilei de sâmbătă 16 mai, când târgul va fi deschis mai mult timp, până la ora 04:00, în cadrul Nopții muzeelor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *