BoemUrban lansează platforma marketplace pentru magazine de fashion creativ

Logo Boem Urban
Noi 07
2018

BoemUrban, magazinul online de fashion lansat de antreprenoarea Magda Cojanu în anul 2015 își deschide platforma e-commerce către alte branduri de fashion pentru a oferi publicului său o gamă cât mai variată de piese vestimentare originale. Acesta va deveni, practic, primul marketplace de fashion online dedicat unui concept vestimentar unic. BoemUrban s-a evidențiat încă de la lansare prin colecții de îmbrăcăminte originale, nonconformiste, cu piese realizate din materiale naturale, cu broderii, inserții și aplicații tradiționale.

Cifră de afaceri de 1,6 miliarde de lei la final de 2017

Conceptul unic adus pe piață de BoemUrban – Produse de design vestimentar boem și urban – a încheiat anul 2017 cu o cifră totală de afaceri de peste 1,6 miliarde lei, previziunile de creștere până la final de 2018 fiind de 30%. În acest moment, pe platforma BoemUrban.ro sunt reunite produsele a 18 furnizori, inclusiv produsele proprii. “Din 2017, momentul în care am început să listăm produsele pe BoemUrban.ro, ne bucurăm de vânzări la același nivel cu cele înregistrate pe platforme cu o vechime de 7-8 ani”, spune Irina Pascu, manager comercial/acționar Natalee, cel de-al doilea furnizor la nivel de vânzări de pe platformă, după produsele proprii BoemUrban.

Având în spate o experiență de retail începută în 2007 printr-un magazin fizic, fondatoarea BoemUrban propune, prin lansarea marketplace-ului, o noutate în e-commerce-ul românesc, aducând împreună creatori, producători și importatori ale căror produse reprezintă o alternativă la produsele mass-market. “Fiecare furnizor are posibilitatea de a-și administra catalogul de produse, dar și comenzile, din platforma BoemUrban.ro. Aceasta a avut parte de o investiție semnificativă în partea tehnică, de aproximativ 340.000 lei printr-o schemă de Minimis în cadrul Programului de Dezvoltare a Comerțului implementat de Ministerul pentru Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în 2017. Am vrut să ne asigurăm că experiența în marketplace este una impecabilă atât pentru clienți cât și pentru seller. Numitorul comun al furnizorilor noștri este lipsa de prejudecată când vine vorba de creativitate, croială, textură și inovație”, spune Magda Cojanu, owner BoemUrban.

BoemUrban se pregătește și pentru Black Friday cu stocuri și discount-uri semnificative. Produsele ce urmează să intre în cel mai așteptat eveniment de reduceri din România sunt importate din India, Thailanda și Italia și create în ateliere autohtone, manual, în serii limitate, lucru ce stă la baza conceptului BoemUrban ca marketplace. În plus, colecțiile aduc diversitate atât la nivel de produse cât și la nivel de mărimi, platforma având o secțiune dedicată mărimilor mari. “Ne dorim să oferim clienților noștri produse de îmbrăcăminte originale, nonconformiste, realizate din materiale naturale. Ne diferențiem prin originalitatea produselor și acest lucru se vede din selecția de furnizori și din faptul că vrem să încurajăm creatorii autohtoni prin listarea în marketplace”, adaugă Magda Cojanu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *