Deschidere boutique Dolce & Gabbana

D&G
Dec 12
2013

Miercuri, 11.12.13 va ramane o data memorabilia. Un eveniment demn de asocierea mistica a fost deschiderea oficiala a primului boutique Dolce & Gabbana din Romania, in galeria comerciala The Grand Avenue. Aceasta se afla la parterul grandiosului hotel JW Marriott.

D&G este printre primele branduri de fashion pe care le urmaresc. Ca multi altii, odata atinsa varsta constientizarii conceptelor legate de moda, stil, imagine, design, am fost atrasa de lumea fascinanta intruchipata de creatiile lui Domenico si Stefanno. Am fost ajutata in alimentarea fascinatiei si de emisiunile de moda pe care le mai prindeam la tv. Pentru ca le urmaream cu frenezie, atunci cand aveam voie, mama era convinsa ca fata ei se va face croitoreasa, cand va creste. Bineinteles ca isi dorea ceva mai mult. Macar profesoara. Nu am ajuns nici una nici alta, insa aseara am ajuns la Marriott, alaturi de lumea buna a capitalei venita sa admire colectia de haine atent selectionata pentru acest boutique.

De-a lungul timpului, experienta m-a purtat in numeroase spatii comerciale, aflate fie in mall-uri, hoteluri sau pe alei pietonale. Am dezvoltat astfel niste automatisme care identifica intuitiv reperele, must-have-urile: vitrina, lumina, marfa expusa corect, poveste credibila, spatiu ergonomic, sa nu simti ca te strange magazinul, ambienta placuta, calda, primitoare. Cu cat conditiile existente asigura o experienta mai civilizata, mai comoda, cu atat se cheltuie mai mult. Nu o spun eu, o spun specialistii in consumer behavior, in urma studiilor facute in acest sens. Le-am bifat in gand cele de mai sus, trecand usor de la impresionanta vitrina D&G catre interiorul magazinului, generos atat ca spatiu cat si ca selectie de produs. Creatiile celor doi faimosi designeri italieni respira in acest sezon aer Sicilian. La famiglia sta in centrul tabloului iar hainele sunt superb stilizate pentru evenimentele de viata prin care cu totii trecem, alaturi de cei dragi. Indiferent daca suntem sicilieni, italieni, romani, bucuresteni sau … buzoieni, la famiglia este locul cel mai monden si mai cald deopotriva. Reintoarcerea acasa este un moment plin de emotie pura. Am ajuns sa cunosc detaliile din spatele acestei campanii pentru ca, odata cu Instagram se poate urmari indeaproape activitatea designerilor si oamenilor Domenico Dolce si Stefano Gabbana.

Inaintea acestui eveniment am fost macinata de un gand: what to wear? Ce ai putea purta, in afara de creatiile lor, cu care nu ai cum sa dai gres. Insa pentru mine asta ar insemna sa ma desfiintez material fix inainte de sarbatori. Asadar m-am inarmat cu voie buna si curiozitate din plin, condimentate de prietena mea draga, Simona si am pornit la drumul observatiei. Am incercat sa gasesc ingredientele cheie, care fac o apartie wow, convinsa fiind ca este vorba despre ceva mai mult decat un buget generos. Multe tinute frumoase, cateva mi-au atras atentia complet si am incercat sa le descompun, sa fur cumva reteta. Sa inteleg de ce arata fabulos aceasta fusta si aceasta bratara sau acel plic, acea pereche de pantofi, acel papion. Concluzia dupa o serie indelungata de analize: oamenii frumosi sunt ei insisi. O tinuta impecabila va avea intotdeauna Andrea Esca, indiferent de context. Pentru ca o accesoriseaza cu un zambet genuin si pentru ca, probabil iese doar acolo unde ii face placere. Am dat exemplul cel mai evident, pentru a fi simplu de urmarit patternul la celelalte aparitii.

Trecand putin peste analiza usor psihologica a evenimentului, recunosc, m-au ametit doua…rochii destul de tare, atmosfera de la deschiderea a fost una de sarbatoare. Au contribuit la acest feeling vremea cu miros de iarna de afara, locul, tinutele festive dar si accesoriile pretioase – si aici ma refer la priviri si zambete – ale celor prezenti: Andrea Esca si Alexandre Eram, Catalin Botezatu, Romanita Iovan, Maria Marinescu, Dana Savuica, Nicolai Tand si Monica Blaj, Cristina Cioran, Paula Chirila, Raluca Lazarut, Laurent Tourette, Sorin Brotnei, Luana Ibacka, Xonia, Iulia Vantur, Monica Vlad, etc. Materialul a fost realizat cu sprijinul nepretuit al lui Istvan Hegyi, fotograf la https://www.facebook.com/istyphoto, caruia ii multumim.

A la proxima,
Cristina Valeanu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *