Descoperiţi prietenia neobişnuită dintre zâna Fauna şi o creatură misterioasă în noul film Disney „Clopoţica şi Legenda Bestiei de Nicăieri”

TinkerBell and The Legend of the Neverbeast
Mar 30
2015

Studiourile Disney se reîntorc în Valea Ielelor cu o aventură plină de emoţie, „Clopoţica şi Legenda Bestiei de Nicăieri”. Noua poveste explorează mitul antic al unei creaturi de legendă, al cărei răcnet îndepărtat îi aprinde curiozitatea Faunei, buna prietenă a lui Clopoţica. Fauna este Zâna animalelor şi nu-i este teamă să încalce regulile pentru a ajuta un animal aflat în dificultate.

Filmul „TinkerBell and The Legend of the Neverbeast / Clopoţica şi Legenda Bestiei de Nicăieri” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 3 aprilie 2015, fiind proiectat în varianta 3D, dublată.

„Fauna este un personaj care iubeşte animalele necondiţionat”, spune regizorul Steve Loter. „Însă, câteodată, ea acţionează prea impulsiv, când ar trebui să gândească şi cu capul, nu doar cu inima.” Animalul imens şi cu ochii verzi strălucitori pe care îl găseşte nu este binevenit în Valea Ielelor, iar zânele protectoare sunt hotărâte să o captureze pe bestia misterioasă înainte ca aceasta să le distrugă casele. Fauna, care vede o inimă blândă ascunsă sub acest exterior grosolan, trebuie să o convingă pe Clopo şi pe fete să rişte totul şi să salveze Bestia de Nicăieri, înainte să fie prea târziu.

„Compasiunea Faunei reprezintă sufletul poveştii”, spune producătorul Michael Wigert. „Ea nu trebui doar să-şi înfrunte propria teamă, când vine vorba despre creatura monstruoasă, ci trebuie să găsească un mod de a-i ajuta pe alţii să vadă ce vede ea şi să-i înveţe să gândească şi ei cu inima.” „Am vrut să fac un film care să-i facă pe oameni să se simtă ca atunci când urmăreau filme precum «Pinocchio», «Bambi» şi «Dumbo», când erau copii”, mai spune Loter. „Sunt filme minunate, cu multe momente emoţionante, şi am vrut să-i port pe spectatori într-o astfel de călătorie plină de emoţie. «Clopoţica şi Legenda Bestiei de Nicăieri» este un film de acţiune şi aventuri, cu mult-mult suflet”, adaugă el.

Valea Ielelor – casa lui Clopoţica şi a prietenelor ei – este la fel de cunoscută unora dintre fani precum propriile lor case. Însă realizatorii filmului au simţit că există zone îndepărtate şi încă neexplorate ale aşezării zânelor. Adăugaţi şi o furtună ameninţătoare care creşte treptat de-a lungul desfăşurării poveştii, iar rezultatul final este un aspect cu totul nou, captivant şi subtil de straniu pentru Valea Ielelor.

„Avem frumoasa lume a Văii Ielelor, cu pajişti verzi şi culori vibrante, însă am vrut să avem un contrast cu lumea Bestiei. Aşa că am creat un aspect vizual nemaiîntâlnit în celelalte filme cu zâna Clopoţica”, spune regizorul Steve Loter. Publicul primeşte încă de la început indicii că ceva este diferit în Valea Ielelor, când o cometă verde luminează cerul nopţii. Conform legendei, cometa o trezeşte pe Bestia de Nicăieri, al cărei răcnet îndurerat o atrage pe Fauna în ascunzătoarea creaturii din pădurea care înconjoară Valea Ielelor. „Am analizat lumea Văii Ielelor şi am fost foarte interesaţi de modul în care Bestia putea schimba această lume atât de bine-cunoscută. Şi ne-am dat seama că acest singur personaj determină nu doar noi medii, ci şi un grup de personaje cu totul noi”, spune producătorul Michael Wigert.

Sinopsis
Filmul „Clopoţica şi Legenda Bestiei de Nicăieri” le poartă pe Clopoţica şi pe Zânele Disney într-o aventură captivantă, plină de emoţie şi suspans. Fauna, amuzanta şi talentata zână a animalelor, crede pasiune că nu poţi judeca o carte după copertă – sau un animal după colţi – astfel că se împrieteneşte cu o creatură imensă şi misterioasă cunoscută drept Bestia de Nicăieri. În vreme ce Clopoţica şi prietenele sale nu sunt foarte convinse în legătură cu prezenţa aceasta înfricoşătoare în Valea Ielelor, echipa de elită a Zânelor Protectoare pornesc o misiune de capturare a monstrului, înainte ca acesta să le distrugă casele. Fauna trebuie să-şi asculte instinctul şi să aibă încredere în inima ei, dacă speră să le aibă alături pe prietenele sale pentru a o salva pe Bestia de Nicăieri.

În versiunea dublată a filmului, vocile personajelor sunt date de actori români, printre care: Aylin Cadîr (Clopoţica), Alexandra Badea (Fauna), Andreea Bibiri (Nyx) şi Cătălina Mustaţă (Regina Clarion).

Trailer:

***
Despre Forum Film România
Forum Film România s-a înfiinţat în anul 2010 şi a preluat distribuţia în cinematografe, la nivel local, a peliculelor realizate de studiourile Disney. În afară de România, companiile Forum Film coordonează distribuţia peliculelor Disney şi în Bulgaria, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia şi Israel. În Israel, colaborarea Disney cu Forum Film a fost începută în urmă cu aproape 50 de ani. În ultimii ani, pe lângă Disney, compania distribuie şi titluri ale studiourilor MGM, Lionsgate, Weinstein, FilmNation şi alţi independenţi. Distribuitorul de filme este parte a grupului Cinema City International, activ pe diverse segmente ale pieţei cinematografice, inclusiv operarea de cinematografe şi distribuţia de filme.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *