Filmul „Sf. Vincent” – povestea unei prietenii neobişnuite, din 5 decembrie în cinematografe

St. Vincent
Dec 08
2014

Originalul actor Bill Murray face echipă cu Ted Melfi (care este la debutul său drept regizor şi scenarist) pentru „Sf. Vincent” – povestea unui băieţel care dezvoltă o prietenie neobişnuită cu bătrânul arţăgos care locuieşte în casa de alături.

Filmul „Sf. Vincent / St. Vincent” este distribuit de Forum Film România şi a avut premiera pe 5 decembrie 2014.

Originile filmului „Sf. Vincent”
Inspiraţia pentru povestea din „Sf. Vincent” i-a venit lui Ted Melfi din propria sa viaţă. După ce fratele său mai mare a murit, el a înfiat-o pe fetiţa acestuia şi s-au mutat cu toţii în Sherman Oaks, California.

Acolo, fetiţa în vârstă de 11 ani a primit o temă de la şcoală în care trebuia să aleagă un sfânt catolic care o inspiră, iar apoi să găsească pe cineva din viaţa reală care să aibă calităţile acelui sfânt. Iar nepoata l-a ales pe Sf. William din Rochester, care este Sfântul Copiilor Adoptaţi, şi pe Melfi drept persoana potrivită cu acesta. „Aşa a început tot acest proiect – de la o temă pentru acasă”, îşi aminteşte regizorul.

ST. VINCENT

Alegerea lui Bill Murray pentru rolul lui Vincent
Pentru rolul principal din film, prima alegere a lui Melfi a fost Bill Murray. Însă a lua legătura cu actorul pentru a-i propune rolul nu s-a dovedit o sarcină uşoară. „Bill nu are manager sau agent”, explică Melfi. „Are doar un număr cu 1-800, astfel că petreci un timp destul de lung lăsând mesaje pe robotul telefonic, cam ca în «Swingers»”. După şase luni de mesaje de acest fel, Melfi s-a întâlnit cu Murray într-o dimineaţă, la ora 9, la LAX. Vorbind despre scenariu şi oprindu-se pe drum la un local In N Out Burger, întâlnirea care a durat 8 ore în spatele maşinii Towncar a lui Murray i-a consolidat interesul în proiect. „Scenariul era diferit. Avea un ritm diferit de al majorităţii lucrurilor şi era multă emoţie în poveste. Ted are un stil bun de scris, cu potenţial de a nu fi deloc sentimental, adică exact modul în care văd eu exprimarea emoţiei: fără niciun fel de sentimentalism. Simţi, dar nu eşti păcălit de acea emoţie. Nu eşti înmuiat în ea. Pur şi simplu o înţelegi. Vine spre tine, ca rezultat natural al modului în care evoluează firul narativ”, spune Bill Murray.

Pentru regizorul Ted Melfi, experienţa de a colabora cu Bill Murray a fost una care i-a schimbat viaţa: „Am învăţat enorm despre regizat, despre scris, despre viaţă. De multe ori îmi spunea: «Nu lăsa stresul să te copleşească. Stresul reprezintă moartea artei şi a comediei.» Apoi adăuga: «Nu lăsa ca o scenă să devină ceea ce nu este. Nu te lăsa absorbit de ceea ce crezi tu că e amuzant. Ai încredere în material şi în scris.»” Aduce lucruri importante atunci cât trebuie, dar în rest nu îţi stă în cale, ceea ce este un dar. Şi m-a învăţat şi pe mine să nu-l încurc – să îmi dau seama când funcţionează şi să las lucrurile să curgă. Nu mă pot gândi la o persoană mai bună decât Bill Murray de la care să învăţ ce ţine de comedie şi artă. Cred că e cea mai cool persoană de pe planetă.”

ST. VINCENT

Sinopsis
Maggie (Melissa McCarthy) este o mamă singură care se mută într-o nouă casă în Brooklyn cu fiul ei în vârstă de 12 ani, Oliver (Jaeden Lieberher). Fiind obligată să lucreze peste program, ea nu are de ales decât să-l lase pe Oliver în grija vecinului lor, Vincent (Bill Murray), un pensionar bădăran, cu o înclinaţie spre alcool şi jocuri de noroc. Astfel, se naşte o prietenie ciudată, în această pereche improbabilă. Împreună cu o dansatoare erotică gravidă numită Daka (Naomi Watts), Vincent îl ia pe Oliver cu el peste tot unde se opreşte de-a lungul unei zile – pista pentru curse, clubul de striptease, barul local. Vincent îl ajută pe Oliver să crească, în vreme ce Oliver începe să vadă în Vincent ceva ce nimeni altcineva nu poate vedea: un om neînţeles cu o inimă bună.

Filmul „Sf. Vincent / St. Vincent” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 5 decembrie 2014.

Trailerul filmului:

***
Despre Forum Film România
Forum Film România s-a înfiinţat în anul 2010 şi a preluat distribuţia în cinematografe, la nivel local, a peliculelor realizate de studiourile Disney. În afară de România, companiile Forum Film coordonează distribuţia peliculelor Disney şi în Bulgaria, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia şi Israel. În Israel, colaborarea Disney cu Forum Film a fost începută în urmă cu aproape 50 de ani. În ultimii ani, pe lângă Disney, compania distribuie şi titluri ale studiourilor MGM, Lionsgate, Weinstein, FilmNation şi alţi independenţi. Distribuitorul de filme este parte a grupului Cinema City International, activ pe diverse segmente ale pieţei cinematografice, inclusiv operarea de cinematografe şi distribuţia de filme.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *