WIDE MAGAZINE >> Henri Matisse

Maraton cultural la Happy Cinema București

din-culisele-artei
Vezi mai multe fotografii si articolul
Sep 18
2018

La finalul lunii septembrie, Happy Cinema București a pregătit o supriză iubitorilor de artă și de film documentar. În perioada 28 – 30 septembrie spectatorii din București vor avea ocazia să revadă, pentru ultima dată pe marele ecran, șase dintre cele mai apreciate documentare, într-un adevărat maraton cultural. Pentru cei care nu au reușit să se bucure de ele, acesta este un prilej de neratat.

HAPPYCINEMA® aduce pe marele ercan două filme remarcabile: Hitler versus Picasso and the Others și Caravaggio: The Soul and the Blood

poster-hitler-versus-picasso
Vezi mai multe fotografii si articolul
Iun 06
2018

În luna iunie spectatorii vor putea să vadă la HAPPYCINEMA® două filme documentare remarcabile atât din punctul de vedere al realizării cinematografice, cât și al valorii istorice. De la obsesia lui Hitler pentru acapararea tuturor colecțiilor private de artă, la tumultoasa viață a pictorului italian Michelangelo Merisi da Caravaggio, HAPPYCINEMA® vă invită la două producții de anvergură.

Palatul Noblesse – locul in care evenimentele devin memorabile

Noblesse
Vezi mai multe fotografii si articolul
Iul 17
2015

Amplasat in inima Bucurestiului, pe Strada Sfintilor nr. 7, Palatul Noblesse – Centru de Arte si Evenimente, este gazda a numeroase evenimente corporate, mondene si culturale, precum expozitii, vernisaje, concerte si serate organizate lunar de Asociatia Culturala Noblesse, creata cu scopul de a sprijini designeul romanesc, arta si tinerii artisti in drumul lor spre afirmare.

Licitație Ara Art pe 1 octombrie. O mica istorie a picturii de șevalet.

JEAN ALEXANDRU STERIADI - Cotul Oltețului
Vezi mai multe fotografii si articolul
Sep 23
2014

Miercuri, 1 octombrie 2014, ARA Art organizează o licitaţie cu peste 130 de lucrări de artă plastică şi decorativă aparținând mai multor curente artistice. Astfel, colecția de lucrări semnate de Nicolae Grigorescu, Theodor Aman, Ștefan Luchian, Theodor Pallady, Camil Ressu, Nicolae Tonitza, Iosif Iser, Jules Perahim și chiar Henri Matisse, devine o veritabilă incursiune în istoria picturii de șevalet, de la clasicitate, trecând prin modernism și îndreptându-se spre avangardă.