INTERVIU Cristian Soare – Ciuc Radler Romania Activa

Cristian Soare
Aug 12
2015

Plecați de mai bine de trei saptamani de acasa, hotarati sa parcurga peste 2500 km prin tara, ciclistii din echipa Ciuc Radler România Activa sunt foarte aproape de realizarea celui mai mare desen pe GPS din Romania, parcurs in totalitate cu bicicleta.

Despre impresiile de pe traseu si despre provocarea lansata de Ciuc Radler am discutat cu unul dintre ciclistii care au indraznit să porneasca in aceasta aventura pe doua roti. Cristian Soare (34), fotograf si grafician a dus pasiunea pentru ciclism la un nou nivel, promovand un stil de viata activ prin tot ceea ce face in timpul sau liber.

1. Ce inseamna pentru tine participarea la initiativa Ciuc Radler Romania Activa?

Este o sansa de a motiva oamenii sa duca o viata activa si santoasa, de a-i apropia de bicicleta si de le atrage atentia asupra frumusetii locurilor si oamenilor din tara noastra. 
De asemenea, o sansa de a cunoaste oameni, de a-mi face prieteni noi.

2. Care este starea de spirit dupa peste 2000 km parcursi prin Romania, fiind plecat de acasa de peste 3 saptamani?

Sunt, in continuare, mai mult decat entuziast, plin de energie si speranta pentru ce se intampla cu tara asta. 
Sigur ca este si obositor, dar locurile si, mai ales, oamenii pe care i-am cunoscut, m-au motivat si am reusit sa trec peste oboseala, canicula si alte neplaceri inerente.

3. Ce spun prietenii tai despre implicarea in initiativa Ciuc Radler Romania Activa?

Prietenii mei ma sustin, si au facut asta de-a lungul intregului tur, si cred ca cei care erau mai putini activi ori sportivi au devenit cumva mai motivati sa inceapa sa se miste mai mult. Unii s-au alaturat initiativei si au pedalat alaturi de noi, iar altii spera sa poata face asta la anul!

4. Care a fost cel mai frumos mesaj de sustinere pe care l-ai primit din partea celor ce urmaresc traseul in forma de lamaie?

Am primit multe mesaje de sustinere, mai ales dupa relatarile care au urmat unor parti mai dificile din traseu, si ar fi nu doar greu dar si nedrept cumva sa aleg doar unul. Pe mine m-au bucurat toate mesajele, in egala masura, indiferent daca veneau de la prieteni sau necunoscuti.

5. Cea mai mare provocare in cele trei saptamani a fost….

…Traseul dintre Muresenii Birgaului si Budacu de Sus, langa Bistrita. A fost cel mai tehnic traseu, cu o catarare de 12 kilometri si diferenta de nivel de 1210 metri prin bolovani, nisip si apa. 
A fost o catarare pe care nu eram sigur c-am s-o pot termina, fiecare fibra a corpului meu urla sa ma opresc. Nu m-am oprit. 
Iar dupa catararea asta a urmat o coborare lunga de vreo zece kilometri, cu pante ametitoare, un amestec de teama, adrenalina si durere. Una peste alta, a fost cea mai mare provocare, dar, probabil, si cea mai plina de satisfactii zi, pentru ca mi-am depasit limitele si m-am simtit cu adevarat implinit!

6. Care sunt planurile tale dupa terminarea acestui traseu?

Revin la munca plin de energie, iar pasiunea mea pentru ciclism a primit o infuzie sanatoasa de entuziasm! Voi continua sa promovez viata activa si miscarea ciclista din Romania prin asociatia din care fac parte, Adevaratii Veloprieteni.

7. Am inteles ca te pregatesti pentru o cursa de enduro din Paris. Cum crezi ca te ajuta efortul depus in timpul cursei Ciuc Radler Romania Activa?

Nu orice cursa, ci Randonneurs, care e cea mai prestigioasa si printre cele mai grele curse de anduranta din lume, iar acolo vom reprezenta Romania pentru prima data in istoria de peste 100 de ani a cursei.

8. Care este mesajul transmis de tine catre cei care te urmaresc in initiativa Ciuc Radler Romania Activa?

Sa nu uite ca viata exista si dincolo de ecrane, sa iasa afara, sa faca miscare, sa cunoasca oameni noi si sa vada locurile deosebite din Romania.

2 păreri la “INTERVIU Cristian Soare – Ciuc Radler Romania Activa

  1. Ileana L Ray

    Am o mare satisfactie si mindire sa vad cita fericire, seninatate si energie gaseste fiul meu in ciclism. S-a antrenat indelung ca sa ajunga la acest nivel. Cind il cautam era pe bicla, iarna, toamna, vint, ploaie, zapada el era pe bicicleta. Il sunam de departe de peste ocean si nu auzeam decit vintul in telefon. Ma infuriam ca nu ii pot vorbi si imi ziceam ca isi pierde timpul cu bicicleta asta. Citeodata glumeam si il intrebam : „Cristi, mai stii sa mergi pe doua picioare. Sa vin sa t einvat din nou?” Abia in aceasta vara cind am revenit in tara si l-am vazut am inteles schimbarea extraodinara atit din moralul dar si fizicul lui. Cristian a fost mereu atletic dar nu la acel nivel. Nu pot fi mai fericita si mindra de el ca a facut arte din Ciuc-Radler Romania Activa si acum reprezinta tara la asa o competitie de prestigiu. Doresc ca orice parinte sa simta ce simt eu de citeva saptamini de cind urmaresc cu sufletul la gura traseul parcurs de Cristian. Bravo! Well done, my son!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *