„Morphic” – Make Up Exhibition by Ana Marin

„MORPHIC” – MAKE UP EXHIBITION BY ANA MARIN
Apr 28
2013

Iată un subiect despre care am putea vorbi la nesfârșit: machiajul. Au facut-o și alții, desigur, cu mult înaintea noastră, dovadă stând sutele de cărți care s-au scris și zecile de filme care s-au regizat pe această temă. Având o tradiție extrem de lungă si complexă, machiajul a fascinat dintotdeauna indiferent de cultură, religie sau bariere sociale prin puterea sa incontestabilă de a corecta sau a ascunde defecte și de a accentua acele trăsături care corespund proiecției despre sine a fiecăruia dintre noi.

Citind această scurtă introducere vă veți întreba probabil de ce am ales acest subiect pentru articolul de astăzi. Ei bine, sâmbătă, 27 aprilie, am avut plăcerea de a asista la expoziția de make up aparținând talentatului make up artist Ana Marin și purtând numele de „Morphic”. Evenimentul care a durat aproximativ patru ore a avut loc la The Grand Avenue din incinta hotelului Marriott București și s-a constituit din alăturarea a trei arte diferite, toate având ca scop interpretarea fizionomiei și a chipului omenesc: make up (Ana Marin), caricatură (Adrian Bighei) și fotografie (Florin Constantin). La acestea s-a adăugat subtil și cea de-a patra artă, cea a muzicii (chitaristul Maxim Belciug) pentru a completa ideea de armonie.

„Artă și voie bună” sunt primele cuvinte care îmi vin în minte ori de câte ori mă gândesc la evenimentul de sâmbătă după-amiaza, eveniment în cadrul căruia ne-am putut bucura de demonstrații live de make up, muzică bună și distracție pe cinste. Cu această ocazie am aflat câte ceva și despre filozofia care stă la baza meseriei de make up artist pe care a ales s-o urmeze gazda evenimentului, Ana Marin.

”Un chip are o dinamică specifică, particulară, un set de gesturi și de grimase care, împreună, alcătuiesc un mesaj. Make up artistul este cel care cizelează, finisează, ba chiar <<educă>> respectivul mesaj, în încercarea de a atrage cât mai multe interpretări pozitive din partea <> constituit din suma celor care vor lua un contact nemijlocit cu chipul respectiv.”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *