O nouă poveste care frânge inimi, marca Andrei Leonte

Andrei Leonte_Partea rea (52)
Feb 25
2017

Andrei Leonte lansează un nou single şi videoclip – „Partea rea (52)”, care vine în completarea poveştii începute anul trecut. După dezamăgirea din „O nefericită şi un nebun”, noul clip îl prezintă pe Andrei care încearcă să-şi reconstruiască viaţa cu o altă femeie, interpretată de actriţa Laura Cosoi. Mai mult decât doar un videoclip, „Partea rea (52)” este construit ca un scurtmetraj, un film mut, care ne prezintă povestea artistului folosind piesa ca pe o coloană sonoră.

„Numele piesei este inspirat din povestea celui mai singuratic animal de pe Pământ. O fiinţă care vorbeşte o cu totul altă limbă, este pe o altă frecvenţă şi lungime de undă decât oricine din jurul ei. E posibil să fi auzit povestea: balenele comunică prin sunete care se încadrează ca frecvenţă între 10-40 Hz, dar există o singură balenă care «vorbeşte» la 52 Hz şi care, din această cauză, nu poate comunica niciodată cu nimeni. Este mereu singură în ocean pentru că, practic, nu o aude nimeni. Eu zic că este o situaţie în care ne regăsim mulţi, mai devreme sau mai târziu – căutarea unui om care să te audă şi să te înţeleagă şi sentimentul de singurătate pe care îl ai până găseşti acea persoană care să comunice pe aceeaşi frecvenţă cu tine”, a spus Andrei.

Piesa este compusă în studiourile Metropolitan Records de către Silviu Marian Păduraru (aka Dave Pryce de la Deepside Deejays), iar versurile sunt scrise de către Andrei Leonte, care a semnat şi scenariul scurtmetrajului regizat de Anthony Icuagu.

Noul videoclip,
care a strâns aproape 50,000 de vizualizări în 12 ore, poate fi urmărit aici:

„Cred că deja ar fi copilăresc să încerc să mai ascund faptul că povestea celor două piese este inspirată din viaţa mea. M-am gândit că, dacă nu propriile mele experienţe mă inspiră, atunci ce? Bineînţeles, aceasta e versiunea mea, adevărul e undeva la mijloc întotdeauna. Au fost prieteni care mi-au zis că lansez în lume o chestie mult prea personală, ba chiar mult prea tristă, dar asta am simţit şi mă bucur că am avut posibilitatea să o fac, exact aşa cum m-a dus pe mine capul. Şi, da, va urma şi o partea a treia!”, adaugă Andrei.

Despre Andrei Leonte
A terminat Colegiul Naţional de Artă din Iaşi, secţia de canto, iar în 2006, la 16 ani, a apărut pentru prima dată pe scena unui talent show, „FreshStar”, în cadrul căruia a ajuns în marea finală. În 2011 se înscrie la „XFactor”, primeşte trei de „DA” şi trece din etapă în etapă, iar în 2012 devine marele câştigător al primului sezon „XFactor România”.

La primul talent show la care a participat, a cunoscut-o pe Crina Mardare, care a contribuit la dezvoltarea lui ca artist, dar şi ca om. „Crina reprezintă un capitol imens din viaţa mea. Este unul din primii oameni care au crezut în mine. A pus bazele tehnicii mele ca artist, bazele carierei mele şi încă un strat sau două din modul în care m-am dezvoltat ca om. M-a învăţat să fiu un artist cinstit, să nu îi mint pe cei din public, pentru că se vor prinde. Să mă pregătesc întotdeauna pentru ei cât de bine pot şi să îi respect”, recunoaşte el.

Încearcă să „fure” meserie de la artişti precum Sting, Coldplay, Ed Sheeran, Adele sau The Weeknd, privindu-i „de jos în sus, de la nivelul mării înspre soare”. De-a lungul carierei a colaborat pentru piesele sale cu Deepside Deejays, Laurentiu Duţă şi Adrian Sînă, Viky Red, dar a şi semnat texte pentru Deepside Deejays, Andreea D, Alinka, Alessia, Miss Mary, Natalia Selegean sau Jean Gavrilă.

„Aş vrea să le fac pe toate – eu să centrez, să dau cu capul, să apăr, să antrenez echipa, să comentez şi meciul. De câţiva ani m-am apucat şi de montat videoclipuri, apoi şi de colorizat, apoi de scris şi scenarii, de vreun an fac echipă de scenaristică/regie cu Anthony Icuagu şi tocmai ce am deschis şi o micuţă casă de producţie video, cu o prietenă, axată mai mult pe materiale de publicitate. Îmi place să şi scriu, e şi acesta un vis de-al meu. Aş vrea, de ce nu, să intru şi în televiziune şi, într-un final, chiar să fac şi filme – la care să stau şi în fata şi în spatele camerelor”, mai spune Andrei.

Şi pentru că Andrei nu se sfieşte să-şi ofere sufletul pe tavă în piesele sale, inspirate din propriile experienţe, îi aşteptăm cu nerăbdare următoarele poveşti.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *