Pastelul Margine de crâng, semnat Ștefan Luchian, scos la licitație de AraArt pe 14 octombrie!

Stefan Luchian - Margine de crang - AraArt
Oct 10
2015

Miercuri, 14 octombrie 2015, AraArt organizează o licitaţie cu lucrări de artă plastică şi decorativă, printre care se numără nume cu greutate în istoria picturii românești: Gheorghe Petrașcu, Ion Andreescu, Theodor Aman, Ștefan Luchian, Nicolae N. Tonitza. Expoziția care anticipează Licitația este deschisă colecționarilor și iubitorilor de artă la Casa Capșa în zilele de 13 și 14 octombrie, între orele 11 și 19.

Ștefan Luchian (1868-1916), denumit poetul plastic al florilor, a fost în egală măsură portretist, autor de compoziții și naturi statice, dar și un foarte bun peisagist. Licitația AraArt numărul 26 conține 4 lucrări semnate de renumitul pictor.

Printre vedetele licitației se va număra lucrarea sa, Margine de crâng, un pastel ce impresionează atât prin acuratețea și sensibilitatea cu care artistul creionează un colț din ”splendorile scânteietoare” ale peisajului românesc, cât și datorită tehnicii dificile a pastelului, care ajunge în acest peisaj la o măiestrie neegalată. Lucrarea a fost evaluată de către experții AraArt pentru prețul de pornire de 3800 euro.

Celalalte lucrări şi detaliile tehnice pot fi consultate pe site-ul Galeriei de Artă şi Casei de Licitaţii AraArt, www.araart.ro

***
Casa de licitaţii AraArt s-a deschis în septembrie 2010, având însă activitate de galerie încă din anul 2005. Galeria s-a remarcat în activităţi de ambientare a diferitelor spaţii cu lucrări de autor, prin participarea la proiecte ample precum “Cyber Museum”, alături de instituţii culturale şi educaţionale de referinţă din România (Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, Institutul de Istoria Artei, I.N.O.E. etc.). În plus, oferă consultanţă de specialitate asupra stării de conservare şi furnizează soluţii de panotare corectă a lucrărilor din importante colecţii private.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *