„Relaxarea înseamnă pentru fiecare persoana altceva” – Interviu cu Eme – Maseuza Anastasia Body Sculpture

Anastasia Body Sculpture
Noi 18
2013

1. Povestiți-ne puțin despre dumneavoastră: despre experiența profesională și cum ați ales să deveniți maseuză?

Totul a început întâmplător. Nu m-am gândit niciodată la meseria aceasta. La început am lucrat într-un cu totul alt domeniu, mai precis în telecomunicații. De-a lungul acelei perioade se găseau tot timpul colegi care să mă roage să le fac masaj, fie pentru că se simțeau stresați sau pur și simplu îi dureau anumite părți ale corpului. După 22 de ani m-am hotărât să-mi închei activitatea în domeniul telecomunicațiilor și să fac altceva dar la momentul respectiv nu știam în ce direcție să pornesc.

La îndemnul unei prietene care mi-a spus că am mână bună pentru că simțise lucrul ăsta chiar pe pielea ei și că ar trebui să mă orientez spre cosmetică sau masaj, mi-am luat inima în dinți și am sunat la Christine Valmy (n.r. „Școala de Cosmetică Christine Valmy”). Nu știu cum mai e acum, dar pe vremea aceea era o școală foarte bună și am făcut un curs de masaj acolo. Practic de aici a început toată povestea asta cu masajul.

La doar câteva zile după ce am terminat cursul m-am angajat într-un salon dedicat exclusiv îngrijirii femeilor, un salon foarte bun și chiar îmi face plăcere să mă gândesc la toată perioada pe care am petrecut-o lucrând acolo. Timp de un an și jumătate am muncit intens în acel salon, până la epuizare pentru că mi-am dorit foarte mult să învăț și să devin o maseuză foarte bună.

Apoi, când m-am simțit pregătită să țintesc mai sus, am plecat de acolo și a doua zi dimineață am trimis CV-ul unui salon de top din București dar nu mi-am închipuit niciodată că voi ajunge acolo. Aveam impresia că pentru a ajunge acolo trebuie să te recomande cineva important pentru că era totuși vorba despre un salon de renume despre care citeai în reviste și vedeai vedetele la televizor că merg acolo. Dar am spus hai să încerc.

Dimineață la zece am depus CV-ul și spre seară, la șase, m-au sunat să mă cheme la un interviu. M-am dus, am trecut interviul și a doua zi am început să lucrez. Aceea a fost prima zi din cei opt ani pe care i-am petrecut la acel salon. Acolo am crescut, acolo am devenit ceea ce sunt astăzi, au avut grijă de mine, m-au trimis la seminarii internaționale.

Pot spune chiar, fără ca asta să se considere lipsă de modestie, că am fost unul dintre oamenii de bază al acelui salon de renume, un om care și-a lăsat puternic amprenta asupra locului respectiv și cu această ocazie aș vrea să le mulțumesc pentru că mi-au oferit această șansă deosebită.

2. De cât timp lucrați la Anastasia Body Sculpture?

De aproape doi ani. Pe 26 noiembrie se împlinesc doi ani de când lucrez aici.

3. Și pentru că tot veni vorba despre Anastasia Body Sculpture, ne puteți spune ce tipuri de masaj putem accesa în cadrul acestui salon?

Masaj de relaxare – masaj suedez cum i se mai spune, masaj anticelulitic, masaj sportiv….cam tot ce implică masajul.

4. Cum ne putem alege tipul de masaj care ni se potrivește?

De fiecare dată eu am fost cea care a ales tipul de masaj care i se potrivește fiecărei cliente în parte. În ultimul timp am observat că femeile se axează mai mult pe masajul anticelulitic iar asta din cauza faptului că au o problemă legată fie de stratul de grăsime, fie de felul în care arată și astfel sunt tentate să aleagă tot felul de metode mai violente, ca să zic așa, în încercarea de a rezolva această problemă.

Numai că eu, după atâția ani de experiență, îmi dau seama de la prima vedere ce trebuie să fac, cum trebuie să fac și ce anume ți se potrivește și țin să precizez că nu s-a întâmplat niciodată ca cineva să mă contrazică sau să nu fie mulțumit/ă de propunerile mele.

Chiar dacă au mai fost cliente care au venit cu idei proprii, până la urmă am reușit să le conving să aibă încredere în mine pentru a obține împreună acele rezultate favorabile care interesează pe toată lumea. Și acum hai sa fim serioși: cel mai important lucru este să avem rezultate. Nu-mi place să lucrez de dragul de a lucra, pe principiul dacă avem rezultate, bine, dacă nu, iarăși bine. Nu! Asta în niciun caz!

5. Apropo de celulită și de obsesia femeilor de a scăpa cât mai repede și cu eforturi minime de așa-zisa „coajă de portocală”, putem să-i venim acesteia de hac doar dacă apelăm la masaj și nu luăm în considerare și celelalte două aspecte legate de alimentație și sport?

Nu! Trebuie să existe un stil de viață echilibrat. Este foarte important să vii la masaj, să faci un aparat dar tot atât de important este să faci și alte lucruri. Există persoane cărora nu li se potrivește sportul, mai ales trasul de fiare. Dar măcar o dată pe săptămână, duminica, trebuie să ieși fără mașină în parc și să te plimbi. Atât. E foarte important. Dacă ai și o disciplină alimentară, cu atât mai bine. Așadar trebuie să existe un echilibru între cele trei: alimentație, sport și masaj.

Masajul anticelulitic nu este de ajuns. Dacă ești sedentară, mergi acasă și mănânci tot felul de lucruri la ore foarte târzii, masajul nu te va scăpa de celulită. În fond și la urma urmei trebuie să te motivezi singură și să te apuci de treabă. E adevărat că se spune că dacă faci masaj anticelulitic sau încerci nu știu ce tip de aparat vei arăta fabulos.

Nu se întâmplă asta, nu fără a te preocupa și de celelalte două aspecte, sportul și alimentația. Produsele te ajută mult dar dacă toate lucrurile acestea ar fi atât de ușor de realizat, atunci toate femeile din lume ar fi suple și fără pic de celulită, ceea ce nu se întâmplă.

De la o anumită vârstă celulita se vede, este la suprafață, se formează noduli. Dacă ajungi în stadiul asta, înseamnă că n-ai avut grijă deloc de tine. După ce celulita începe să se vadă, vrei să se întâmple o minune dar hai să fim realiști – nu se va întâmpla nicio minune. Tocmai de aceea nu trebuie să aștepți până când se vede, trebui să previi.

Gândește-te ce se întâmplă când te îmbolnăvești, când simți că ai o stare mai diferită. Firește că începi să-ți pui întrebări: „ce se întâmplă cu mine, ia hai să merg să-mi fac niște analize, să discut cu un specialist, etc.” Așa ar trebui să fie și în cazul celulitei. Totul trebuie luat pas cu pas și nu să aștepți până cazi pentru că apoi îți va veni foarte greu să te mai ridici, indiferent dacă vorbim despre celulită sau sănătate la modul general.

6. Care sunt beneficiile terapiei prin masaj?

Beneficiile sunt multiple. În primul rând – relaxarea fizică și psihică. Eu nu lucrez după tipare. Dacă vii la mine la masaj să nu crezi că relaxarea înseamnă să nu vorbești, nu se întâmplă nimic, doar stai și te masează cineva. Relaxarea înseamnă pentru fiecare altceva. Unele persoane se relaxează uitându-se la televizor, altele citind și exemplele pot continua la nesfârșit.

De obicei, în primele cinci-zece minute de masaj discutăm tot felul de lucruri. Apoi, la un moment dat, fără a ne spune „gata, hai să nu mai vorbim”, intervine relaxarea. Nu mai vorbești, nu mai asculți deoarece corpul îți dă diverse semne că a început să se relaxeze și ți se induce o stare de somnolență.

Pe lângă relaxare, alte beneficii ale terapiei prin masaj ar mai fi stimularea circulației venoase, stimularea sistemului limfatic, curățarea pielii de celule moarte. Toate aceste lucruri sunt deosebit de importante.

7. Ce credeți că apreciază cel mai mult clienții la dumneavoastră?

Asta ar trebui să-i întrebați pe ei dar eu cred că este vorba despre priceperea mea, faptul că mă dedic lor, că sunt prezentă în viața lor, că suntem împreună și că încerc, în toate cazurile, să fiu lângă ei cu un sfat, cu un zâmbet, cu orice. Prezența mea, felul meu de-a fi – acesta ar fi răspunsul.

Câteodată se mai întâmplă să fiu altfel, să vorbesc mai puțin spre exemplu, iar clienții mei observă imediat și mă întreabă dacă s-a întâmplat ceva. Clienții ajung să mă cunoască și orice încercare de a transmite că totul e bine, când de fapt nu e, ridică semne de întrebare. Tocmai de aceea nici nu încerc să fiu altfel decât sunt sau să-mi ascund stările prin care trec.

Sunt conștientă de faptul că nu sunt pe placul tuturor dar nici nu vreau să fiu. N-am făcut niciodată nimic pentru a fi pe placul cuiva, n-am încercat să conving pe cineva de ceva sau că eu sunt cea mai bună. Nu, niciodată. Până la urmă asta sunt eu iar clienților mei le place de mine cu bune, cu rele, altfel n-ar mai reveni, nu s-ar mai întoarce la mine.

8. Haideți să vorbim un pic despre Lumicell Wave 6. Ce face de fapt acest aparat și în ce constă această terapie mai exact?

Eu îl numesc mezina familiei. La început nu prea am fost încântată să lucrez la aparat pentru că întotdeauna am spus că cu cât faci mai multe, cu atât faci mai puțin. Trebui să faci un lucru pe care să știi să-l faci foarte bine. Dar cu timpul trebuie să recunosc faptul că Lumicell Wave 6 m-a cucerit. Am început să lucrez cu el și chiar am văzut rezultate. Dacă nu s-ar fi întâmplat asta, n-aș mai fi lucrat cu acest aparat.

Lumicell Wave 6 constă în vacuum, radiofrecvență, ultrasunete, mezoterapie și se axează pe arderea grăsimilor. Se lucrează foarte ușor cu acest aparat iar important este că rezultatele sunt foarte, foarte bune. Se folosesc geluri și uleiuri și totul se întâmplă din interior spre exterior.

9. Prin ce este diferit Lumicell Wave 6 de alte terapii de combatere a celulitei?

În primul rând prin faptul că se lucrează cu geluri și cu uleiuri care, până la urmă, pe lângă faptul că ajută la arderea grăsimilor și refacerea stratului de colagen, mă refer aici la radiofrecvență, hidratează pielea.

10. În cât timp scăpăm de celulită dacă ne hotărâm să-l folosim?

Fiecare clientă e unică în felul ei. Există persoane la care chiar după a doua ședință încep să se vadă niște schimbări, precum textura pielii. Te simți ca și cum ai fi intrat un pic la apă. Cel puțin așa îmi spun clientele.

Există cliente la care foarte repede se vede că nu fac nimic și tot la fel de repede se vede atunci când încep să facă cu adevărat ceva, când iau măsuri. Ar cam fi nevoie de 10-12 ședințe (o ședință pe săptămână). După care ar trebui să urmeze perioada dedicată întreținerii. Folosirea unui aparat de acest tip ar trebui să devină practic un mod de viață. Se vorbește foarte mult despre beneficiile aparatelor și tot ceea ce pot ele face dar trebuie să vii să vezi cu ochii tăi și să simți pe pielea ta, să te convingi.

11. Planurile de viitor legate de Anastasia Body Sculpture. Ce le rezervați pe viitor clientelor? Vă gândiți să vă extindeți?

Vrem să facem pași mici dar importanți. Nu ne dorim neaparat să cumpărăm un alt aparat sau să oferim alte servicii de tipul împachetărilor cu aur, cu diamante sau mai știu eu ce. Nu despre asta e vorba. Vrem cu totul altceva. Vrem să fim cât mai aproape de clientele noastre, vrem ca ele să se simtă bine, vrem să le oferim servicii de cea mai bună calitate, vrem să fim la înălținea așteptărilor lor, vrem să vină și să se simtă aici ca acasă. Vrem să facem lucruri mici dar rezultatele să fie mari, să aibă impact. Vrem să ajutăm clientele din toate punctele de vedere.

Managera salonului are în plan organizarea unor întâlniri cu tot felul de specialiști – nutriționiști, bioenergeticieni, psihologi – specialiști care să ne ajute clientele să treacă prin momentele lor mai nefaste, ca să zic așa, ceea ce, cred eu, este un lucru foarte important. Vrem să ne simțim ca într-o familie: să ne întâlnim, să râdem, să mâncăm împreună, să bem împreună, să fim prezente unele în viețile celorlalte, să fie așa…o relaxare totală, să-ți facă plăcere să vii și să alegi anumite servicii.

Ne-am gândit la multe. Nu vreau să le dezvălui pe toate dar pe parcurs sunt sigură că o să se vadă schimbări în bine. În ziua de azi lucrurile sunt așa cum sunt, stresul este foarte mare și nu neaparat un masaj sau un aparat te pot face să te simți foarte bine, e nevoie de ceva mai mult, precum un zâmbet, o discuție, etc. Ne dorim mult mai mult pentru clientele noastre și vom reuși.

12. Dumneavoastră mergeți la masaj?

Am fost de câteva ori. În general când plec din țară încerc să merg la spa-uri, mai rar chiar și în București dar cred că este vorba despre un defect profesional – nu-mi place mai nimic din acest punct de vedere (râde). Dar mi-am propus să caut în continuare. Nu este ușor să găsești oameni frumoși, nu neaparat la propriu, ci mai degrabă prin comportamentul lor. Pentru mine e mai greu un pic pentru că, știind cum stau lucrurile, sunt un senzor foarte fin. Dar mă rog, fiecare își are propriul stil de lucru și nu vreau să spun că n-au știut să facă masaj, ci doar că stilul este foarte diferit. Dar nu asta este important, problema e la mine (râde).

13. În afară de masaj, ce altceva mai faceți? Ce pasiuni aveți, cum vă petreceți timpul liber?

Timp liber…hmm…încerc să-mi fac timp liber, mai ales duminica. Dar chiar și în timpul săptămânii mai sunt cazuri când încerc să-mi găsesc timp să mă relaxez.
Sunt pasionată de tot ceea ce este frumos: de artă, de cultură, de sport. Îmi place să ies cu bicicleta, când Kiseleff-ul este închis îmi place să merg acolo să joc baschet, citesc, merg la filme, expoziții de artă, concerte, teatru, îmi place să ascult îndeosebi muzică clasică, etc. Sunt pasionată de tot ceea ce este frumos și plăcut.

14. Cartea și piesa de teatru preferate?

În mod deosebit îmi place să merg să văd comedii pentru că viața este, în general, destul de dură și atunci îmi face plăcere să merg la teatru și să râd cu lacrimi și să mă relaxez. Ultima piesă de teatru pe care am văzut-o a fost „Mă mut la mama!” cu Adriana Trandafir. Am râs cu lacrimi, a fost ceva nemaipomenit.

Cât despre citit, în ultimul timp am citit reviste de calitate pentru că nu am fost atât de relaxată încât să stau și să citesc o carte din scoarță-n scoarță. Am preferat să citesc articole dar ultima carte pe care am citit-o, acum vreo două săptămâni, a fost despre viața lui Putin (n.r. „Rusia lui Putin” de Anna Politkovskaia) iar acum citesc o carte de-a lui Fareed Zakaria de la CNN, un ziarist foarte talentat care încearcă să explice tot ceea ce ține de politica Statelor Unite ale Americii. Acum câțiva ani buni îmi plăceau cărțile de dragoste dar uite că lucrurile se mai schimbă. Acum citesc alte cărți, mă uit la alte filme, etc.

15. Care este cea mai mare satisfacție a dumneavoastră ca terapeut?

Satisfacția mea cea mai mare ca terapeut aș putea spune că o reprezintă clientele mele pe care le văd că pleacă mulțumite de la ședintele noastre de masaj. Când văd că lumea mă apreciază și că mă vrea…asta îmi dă cu adevărat putere și satisfacție.

Eu sunt și foarte norocoasă și despre lucrul acesta aș vrea să spun câteva cuvinte acum, în încheiere, chiar dacă managerei salonului poate că nu o să-i convină să citească. Mă simt aici ca într-o familie. Managera salonului este un om extrem de deosebit care mi-a oferit tot ce se poate necondiționat, mai ales confortul psihic de care aveam atât de multă nevoie iar lucrul astă pentru mine înseamnă enorm.

Înainte s-o întâlnesc nu credeam că mai există astfel de oameni. La noi la salon nu există „sefă” dar trebuie să primeze acel respect despre care nu vorbești dar pe care îl transmiți. Ea este un om deosebit din toate punctele de vedere și cel mai important lucru: tot ce face, face necondiționat. Nu așteaptă niciodată nimic în schimb. Uneori treaba asta este o povară pentru mine deoarece trebuie să am grijă să nu greșesc, să nu o fac să sufere, să nu o fac să creadă că eu sunt altfel de fapt. Mă bucur extrem de mult că am întâlnit-o și că lucrez la și cu ea.

Pe lângă ea mai există o persoană dragă sufletului meu, care este de profesie psiholog și care, atunci când trec printr-o perioadă mai puțin productivă, îmi induce faptul că sunt cea mai bună, cea mai frumoasă, tot ceea ce fac, fac bine și că trebuie să merg mai departe indiferent ce a fost și ce va fi.

Le mulțumesc acestor două persoane, cât și clientelor mele pentru că mă apreciază și au încredere în mine.

living

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *