Singurul meu scop este să fac cât mai bine cea ce îmi propun – interviu despre viaţă cu Carmen Negoiţă

Carmen Negoita despre viata
Mai 02
2014

1. Ce înseamnă pentru tine stare de bine?

Starea de bine poate fi de multe ori atât de fragilă încât şi un mic incident este capabil să o alunge într-o secundă şi să îţi schimbe total dispoziţia. Pentru mine se traduce printr-un comfort psihic şi fizic, momente relaxante petrecute atât singură, cât şi alături de cei dragi, un echilibru la care ţintesc zi de zi. Nu intotdeauna îmi iese…

2. Care a fost cea mai grea perioadă din viaţa ta şi cum ai reuşit să treci peste ea?

Am trecut prin multe perioade grele de care, sincer, nu vreau să îmi amintesc şi să povestesc. Una din cele mai dificile a avut loc acum 12 ani şi am reuşit atunci să trec peste practicând mult sport. Am devenit aproape dependentă de sport. Am învăţat atunci să mă pun pe mine pe primul loc, mi-am schimbat look-ul şi cu această atitudine am reuşit să merg mai departe.

3. Ce sfat poți da persoanelor care doresc să-și schimbe viața în bine, să se apuce de sport, să se lase de fumat, să slăbească etc., dar nu își găsesc puterea să o facă și revin la vechile obiceiuri nesănătoase sau neproductive?

Cred că toţi ne dorim să facem schimbări în viaţa noastră, însă doar unii reuşesc să facă acest lucru cu adevărat. Îti trebuie o motivaţie puternică pe care o poţi găsi doar în interiorul tău, din tine şi pentru tine, nu pentru altcineva. Mi se pare cel mai greşit lucru să îţi găseşti motivaţia într-o altă persoană. Oamenii te pot dezamăgi foarte uşor.

4. Ce înseamnă stress pentru tine și cum reuşeşti să îl învingi?

Am cea mai stresantă perioadă când lucrurile sunt incerte. Pentru mine nu prea există nuanţe de gri. Totul trebuie să fie alb sau negru. Atunci când am o astfel de situaţie aştept ceva timp să văd încotro merg lucrurile şi, dacă nu, mă îndrept către ceva mai bun. Prefer să “tai răul de la rădăcină”, cum se spune.

5. Cum îți găsești echilibrul între viaţa profesională şi cea personală? Există practic o separare între aceste două planuri sau nu? De ce?

Sigur că există o separare. Sunt două lumi diferite pe care încerc să le impac. Totul se reduce la cum îmi împart timpul între blog, evenimente, show-uri, treburi casnice, pe de o parte, şi timpul alocat copiilor mei, de celalaltă parte. Atunci când am foarte multă treabă şi ajung seara mai târziu, încerc să recuperez timpul alături de cei mici în weekend. Stăm împreună, ne întâlnim cu toată familia noastră, mâncăm, ieşim la film sau în parc, atunci când vremea ne permite. În rest, încercăm, cât de mult este posibil, să povestim ce am făcut peste zi şi să avem momente de răsfăţ înainte de culcare.

6. Îmi poți spune modul prin care te relaxezi atunci când te afli într-o perioadă agitată?

Nu ştiu să ma relaxez foarte bine, deci nu am o reţetă magică. Am observat doar că, atunci când am o perioadă mai dificilă, plec din ţară şi uit, pentru câteva zile, de probleme. Bineînţeles, ele reapar atunci când mă întorc acasă, aşa că de fiecare dată trebuie să găsesc rezolvare.

carmen-negoita-wearing-romanian-traditional-maramures-suit

7. Care este părerea ta față de moarte și cum te raportezi la acest fenomen?

Nu pot să spun ca îmi este frică de moarte. Este un fel de capăt de linie şi cu toţii ajungem acolo, mai devreme sau mai târziu. Pentru unii oameni moartea poate însemna chiar eliberare de suferinţă. Cel mai dureros, însă, mi se pare ca un părinte să îşi îngroape copilul. Fiind părinte, inevitabil m-am gândit la asta şi nu cred că aş mai fi om vreodată dacă ceva rău li s-ar întâmpla copiilor mei.

8. Care este scopul vieții tale și în ce împrejurări l-ai descoperit?

Scopul vieţii? Sună foarte pompos şi mie nu prea îmi place să filozofez. Singurul scop este să fac cât mai bine ce îmi propun, să îmi educ copiii pentru a avea principii sănătoase în viaţă, să încerc să trăiesc liniştită şi să învăţ să nu mă mai agit din orice.

9. Cum ai grijă de corpul tău? Ne poţi da detalii despre cum te hrăneşti, despre exerciţiile fizice, despre metodele prin care te păstrezi în formă și despre modul în care îți relaxezi și odihneşti trupul ?

Toată lumea ştie că sunt pasionată de sport şi de un stil de viaţă sănătos, dar nu mi-a plăcut niciodată să duc lucrurile la extreme. Mănânc sănătos în majoritatea timpului (evit carbohidraţii, dulciurile, grăsimile saturate, etc), dar, dacă am poftă într-o zi de ceva dulce, nu îmi refuz acest lucru. Încerc să fac şi mişcare de 4 ori pe săptămană, dar nu reuşesc mereu acest lucru şi compensez cu un masaj care ajută foarte bine la drenaj şi tonifiere. Şi un obicei foarte bun pe care îl am este că niciodată nu mănânc dimineaţa până nu beau cel puţin jumătate de litru de apă cu lămâie sau ceai.

10. Ce rezonanță are pentru tine cuvântul Spiritualitate?

Vin dintr-o familie de adventişti şi pentru mine copilăria a fost influenţată foarte mult de studiul Bibliei, de rugăciune. Mergeam la biserică în fiecare weekend. Nu pot să spun că acum sunt la fel de dedicată acelor obiceiuri, dar consider că spiritualitatea se vede prin faptul că eşti om bun.

11. Intimitate, sex, amor, dragoste – o arie care interesează dar şi sperie uneori pe mulţi oameni. Cât de important este pentru tine acest aspect şi cum crezi că ar trebui abordat, manifestat în general?

Sunt lucruri normale si nu cred că mai jenează sau sperie pe nimeni acest subiect. Înainte era un lucru tabu, însă, acum s-a ajuns în extrema cealalată unde toată lumea vorbeşte şi este interesată de sex. Din punctul meu de vedere, niciuna din situaţii nu este fericită. Trebuie vorbit despre subiect, în general, pentru că este important în educarea copiilor, dar când cineva ajunge să îşi expună public aceste lucruri mi se pare de prost gust. Intimitate înseamnă să rămână între patru pereţi, în cuplu.

12. Cât de importanţi sunt banii în lumea în care trăim? Care este atitudinea principală nelipsită pentru a avea succes financiar ? Imi poţi explica de ce crezi asta?

Banii sunt importanţi în societatea în care trăim. Avem nevoie de foarte multe lucruri, ne dorim multe pentru că oferta este generoasă. Ne place să călătorim, să ne îmbrăcăm frumos, să avem maşini şi case luxoase, să mergem la restaurante, la concerte şi nu putem face acestea fără bani. Nu sunt cea mai în măsură să dau un sfat în privinţa succesului, dar cred că trebuie să stăpâneşti foarte bine ceea ce faci, să muncesti mult şi să fii dispus să faci sacrificii, să accepţi că poţi pierde pe alte planuri. Cred asta, datorită experienţelor din jurul meu. Majoritatea oamenilor de succes au abilităţi, încredere în ei, îşi construiesc relaţii cu toată lumea, dar au lacune în viaţa personală. Adevăraţii oameni de succes sunt cei care reuşesc să îmbine aceste două planuri.

13. Spune-mi primele 3 ingrediente pentru o viaţă bogată, liniştită şi împlinită.

Nu cred în perfecţiune şi nu tind la acest lucru. Sunt realistă şi accept atunci când nu le pot avea pe toate. Cred că cel mai important este să fii echilibrat şi să fii sincer în tot ceea ce faci. Adevărul te va ajuta întotdeauna.

14. Îmi poţi spune regula pe care nu o încalci niciodată când vine vorba de viaţa sănătoasă?

Nu am fumat niciodată şi nu o să fac asta.

15. Fericirea este o stare pe care toată lumea o caută. De ce crezi că au nevoie oamenii ca să fie fericiţi?

Avem nevoie de foarte multe lucruri să fim fericiţi. Când ne dorim lucruri materiale, reuşim să le obţinem la un moment dat pentru ca apoi să descoperim că avem nevoie şi de altceva. Este un cerc vicios. De fapt, tot ce ne trebuie este să fim sănatoşi, noi şi cei dragi, iar, în rest, să învăţăm să ne bucurăm de fiecare lucru, oricât de mic ar fi el. Restul sunt suişuri şi coborâşuri. Nimeni nu a atins starea aceea de fericire maximă şi nu a mai căzut de acolo. Este doar o sumă a momentelor bune din viaţa noastră.

16. Ce înseamnă pentru tine Iubire adevărată?

Dragostea părinţilor faţă de copii este cea mai apropiată formă de iubire.

carmen-negoita

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *