SWIMATHON Bucureşti: întotdeauna e frumos să oferi înapoi

SWIMATHON BUCURESTI
Iul 08
2013

Swimathon, platforma de atragere de fonduri care ne demonstrează că înotul poate salva vieți, a avut loc sâmbăta trecută la Bazinul Olimpic exterior Lia Manoliu.

750 de participanți la bazin, peste 700 de donatori, 138 de înotători, 72 de kilometri înotați, estimarea donațiilor la aproximativ 94.000 lei, dintre care peste 50.000 lei obținuți de la persoane particulare – iată cifrele cu care se mândrește anul acesta evenimentul caritabil de amploare organizat de Fundația Comunitară București și Asociația pentru Relații Comunitare (ARC).

Dar haideți să începem cu începutul. Pentru cei care nu au aflat încă, Swimathon este o platforma de atragere de fonduri în cadrul căruia oameni care cer ajutorul se întâlnesc direct sau indirect cu oameni care sar în apă pentru a-i ajuta. Iată cum funcționează acest mecanism: organizatorii sau grupurile de inițiativă înscriu cauze din comunitatea locală, companiile și înotătorii aleg cauza pentru care se implică iar la final susținătorii donează o sumă de bani pentru fiecare lungime de bazin înotată de favoriții lor.

Anul acesta Swimathon a aliniat la start 19 cauze comunitare și un caz umanitar: viața unui băiețel de șase luni, Vlăduț, care are nevoie de transplant de ficat. În total 30 de echipe, fiecare formată din maximum cinci înotători – dintre care persoane publice, angajați din companii sau oameni cu spirit civic, au înotat pentru cauzele în care cred.

Gazda evenimentului a fost Andreea Ibacka iar dintre numele sonore implicate în acest proiect, le amintim pe: Roxana Iliescu (pentru cazul umanitar), Ioana Ginghină (pentru Asociația Învingem Autismul), Vladimir Drăghia împreună cu Ștefan Lungu și Sergiu Machidon (pentru Asociația MaiMultVerde), Miodrag Belodevici (pentru Salvați Copiii) și scriitorul Vasile Ernu (pentru Festivalul Internațional de Literatură de la București).

Swimathon a beneficiat și de un colț distractiv special creat pentru copii cu baloane uriașe de săpun, jonglerii și picturi pe față. Iar pentru cei cu poftă de mâncare, Băcănia Verde a oferit spre vânzare sandvișuri, poale-n brâu și prăjituri, plus cafea și limonadă iar o parte din banii strânși au ajutat la acoperirea cheltuielilor de eveniment.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *